HELSINKI. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva nimesi keskiviikkona joukkueensa syyskuun EM-karsintaotteluihin. Katso nimetty joukkue ja debytantti Kevin Kouassivi-Benissanin mietteet täältä.

Huuhkajat kohtaa Kazakstanin Astanassa ensi viikon torstaina 7.9. Sitä seuraa Tanska-ottelu Helsingissä sunnuntaina 10.9.

Huuhkajat joutuu elämään hyvin tiukan aikataulun kanssa. Kanervan mukaan joukkue ehtii harjoittelemaan vain kahdesti ennen Kazakstan-ottelua.

– Haasteellista on lyhyt valmistautuminen. Torstaina jo pelataan Kazakstanissa. Meillä on kaksi harjoitusta joukkueen kanssa ennen sitä. Kun palataan Kazakstanissa, meillä on yksi kenttäharjoitus ennen Tanska-peliä, Kanerva sanoi lehdistötilaisuudessa.

Kanervan mukaan Marcus Forss jäi sivuun maajoukkueesta nilkkavamman vuoksi.

– Eilen listalla oli vielä Forss, mutta hän soitti minulle tänään ja ilmoitti loukkaantuneensa eilisessä Liigacupin pelissä. Ei lähde ainakaan Kazakstaniin. Seurataan tilannetta.

Leo Väisänen ja Robin Lod jäivät ulos maajoukkueesta terveystilanteensa vuoksi. Väisänen on jo palannut penkille MLS:ssä loukkaantumisensa jälkeen. Lodin polvi operoitiin touko-kesäkuun vaihteessa.

– Väisäsestä päätettiin yhdessä Austinin kanssa, että ei tule vielä näihin otteluihin, vaikka oli siellä jo penkillä. Lodin tilanne on auki ainakin marraskuuta ajatellen, Kanerva summasi.

Teemu Pukin ja Jere Urosen kaltaiset Huuhkajien avainpelaajat siirtyivät kesällä Euroopan kentiltä MLS:ään. Kanerva ei koe sitä sen suuremmaksi ongelmaksi. Luotsi kertoi keskustelleensa kaksikon kanssa ennen siirtoja.

– Jos ajatellaan valmistautumista maaotteluihin, siinä on omat ongelmansa. Mutta se, että pelaajat pääsevät hyvään sarjaan pelaamaan, se on positiivinen asia. Olemme jutelleet. Tietyt pelaajat haluavat minun mielipiteeni, toiset tekevät itse ratkaisun. Kaikki ovat kertoneet seurasiirroistaan. Pelaajat haluavat tietää, miten siirto vaikuttaa asemaan maajoukkueessa.

Pukki on pelannut Minnesota Unitedissa vajaan kahden kuukauden ajan. Kymmenessä ottelussa on syntynyt vain yksi maali, ja sekin syntyi heinäkuun alussa. Kanerva ei ole huolissaan pienestä maalimäärästä.

– Täytyy muistaa, että Teme vaihtoi seuraa ja siinä oli loma alla. Olen katsonut hänen pelejään. Hän on tulossa huippukuntoon. Ihan varmasti verkot heiluvat MLS:ssä vielä. En ole huolissani hänen maalittomuudestaan.

Kanervan mukaan MLS on kehittynyt sarjana.

– Se on mennyt eteenpäin. En tiedä, mihin vertaisin sitä sarjana. Eteenpäinmeno näkyy siinä, että sinne menee yhä laadukkaampia pelaajia.

Robert Taylor on ollut viimeisen kahden kuukauden ajan yksi maailman seuratuimmista pelaajista. Taylor ja Leo Messi ovat luoneet hurjan tutkaparin MLS-seura Inter Miamissa ja tehoilleet kilpaa joukkueensa otteluissa.

– Kaikki jotka pelaavat hyvin, aiheuttavat mietittävää. Hänen kanssaan olen jutellut, ja hän on hyvin motivoitunut. On saanut myös tehoja, Kanerva muistutti viitaten Tayloriin.

Tuukka Ikkeläjärvi ja Jaakko Perttilä

LUE MYÖS