Barcelonan laitahyökkääjästä Lamine Yamalista tuli perjantaina kaikkien aikojen nuorin debytantti ja maalintekijä Espanjan miesten A-maajoukkueessa.

Yamal pääsi kentälle 16 vuoden ja 57 päivän iässä, kun Espanja voitti Georgian 7-1 EM-karsintaottelussa. Nuorukainen kruunasi iltansa vastaamalla itse pelin viimeisestä osumasta.

Nuorimman debytantin ennätys kuului aiemmin Yamalin joukkuekaverille, Barcelonan keskikenttäpelaajalle Gaville, joka pääsi toissa vuonna Espanjan A-maajoukkueessa kentälle 17 vuoden ja 62 päivän iässä.

– Olen tietysti onnellinen debyytistäni ja maalistani. Elän unelmaani juuri nyt, kommentoi Yamal Teledeportelle.

– Olen erittäin onnellinen ja minun täytyy kiittää joukkuekavereitani ja valmentajaa luottamuksesta, jonka hän on antanut minulle, sekä kaikkia, jotka ovat auttaneet minua tällä tiellä.

Yamal on esiintynyt Barcelonan edustusjoukkueessa viisi kertaa. Viimeisimmässä pelissään hänet valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi, kun hän syötti kaksi maalia Barcelonan voittaessa Villarrealin 4-3.

Vaikka Yamal olisi ansainnut maajoukkuekutsunsa pelillisillä näytöillään, osittain Espanjan intoa selittää se, että nuorukaisella olisi mahdollisuus edustaa myös Marokkoa tai Päiväntasaajan Guineaa. Yamal on syntynyt Espanjassa ja edustanut synnyinmaataan nyt viidessä eri ikäluokassa.

B/R Football

@brfootball
The moment 16-year-old Lamine Yamal made history 🌟

Linkki twiittiin.