Cristiano Ronaldo ja Leo Messi taistelivat maailman parhaan pelaajan tittelistä vuosikausien ajan.

Messi on voittanut urallaan seitsemän kertaa maailman parhaalle pelaajalle jaettavan Ballon d’Orin. Ronaldo on saanut samaisen pystin viidesti.

Kaksikon välinen kilpailu on sittemmin laantunut. Ronaldo siirtyi vuodenvaihteessa Saudi-Arabiaan ja hyvästeli siten uran Euroopan huipputasolla. Messi siirtyi kesällä MLS-seura Inter Miamiin.

Kummatkin ovat edelleen mukana maajoukkueissaan. Ronaldo käväisi keskiviikkona lehdistötilaisuudessa. Ronaldolta tiedusteltiin mielipidettä hänen ja Messin välisestä kaksinkamppailusta.

– Kaksintaistelumme on jo ohi. Se oli hieno kaksintaistelu. Heidän, jotka pitävät minusta, ei tarvitse vihata Messiä ja toisinpäin. Puhumme kahdesta todella hyvästä pelaajasta, jotka muuttivat jalkapallon historiaa ja muuttavat sitä edelleen. Meitä kunnioitetaan ympäri maailman, ja mielestäni se on tärkeintä.

Ronaldo ei pidä Messiä ystävään, mutta kunnioittaa kaiken voittanutta maailmantähteä.

– Hän pelaa omaa uraansa ja minä omaani. Vaikka pelaammekin Euroopan ulkopuolella, niin Messi näyttää edelleen tekevän asiat hyvin. Juuri niin kuin minäkin. Jaoimme valokeilan 15 vuoden ajan. En sano, että olisimme ystäviä, mutta olemme kollegoja ja kunnioitamme toisiamme.