Ranskalaislehti France Football valitsee vuosittain vuoden parhaan mies- ja naispelaajan. Voittajat palkitaan arvostetulla Ballon d’Or -pystillä.

France Football julkaisi keskiviikkona Ballon d’Orin voittajaehdokkaat.

Voittajat julkaistaan lokakuun lopussa Pariisissa järjestettävässä gaalassa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta 20 vuoteen, kun Cristiano Ronaldo ei mahtunut voittajaehdokkaiden joukkoon. Ronaldo siirtyi vuodenvaihteessa saudiarabialaiseen Al-Nassriin.

Viime joulukuussa maailmanmestaruuden Argentiinan kanssa voittanutta Leo Messiä ja Manchester Cityn triplamestaruuteen johdattanutta Erling Haalandia pidetään suurimpina ennakkosuosikkeina. Messi on voittanut urallaan ennätykselliset seitsemän kertaa Ballon d’Orin.

Karim Benzema voitti Ballon d’Orin viime vuonna ja on ehdokkaana myös tämän vuoden voittajaksi.

Naisten puolella peräti kuusi Barcelonan pelaajaa on voittajaehdokkaiden joukossa. Barcelona voitti kesäkuun alussa Mestarien liigan kaadettuaan finaalissa Wolfsburgin. Espanjan A-maajoukkue kruunattiin hiljattain maailmanmestariksi Sydneyssä.

Barcelonan kanssa Espanjan pääsarjamestaruuden ja Mestarien liigan voittanut, sekä maailmanmestariksi kruunattu Aitana Bonmatí kuuluu Ballon d’Orin suurimpiin ennakkosuosikkeihin. Bonmatín uskotaan taistelevan Ballon d’Orin voitosta yhdessä Chelseaa edustavan huippuhyökkääjä Sam Kerrin kanssa. Kerr voitti viime kaudella Chelsean kanssa Englannin pääsarjamestaruuden ja FA Cupin. Kerrin MM-lopputurnaus meni osittain pilalle loukkaantumisen vuoksi, joka piti hänet sivussa alkulohkon otteluista.

Viime vuoden voittaja Alexia Putellas ei ole tänä vuonna ehdokkaiden joukossa, sillä Putellasin viime kausi meni pilalle vakavan polvivamman vuoksi.

Katso kaikki Ballon d’Or -ehdokkaat täältä.

Ballon d'Or #ballondor

@ballondor
HERE ARE ALL THE BALLON D'OR NOMINEES! 🌕✨

#ballondor