Huuhkajien keskikenttäpelaajan Robert Taylorin seurassa Inter Miamissa tapahtui tänä kesänä isoja asioita.

Miami oli hävinnyt valtaosan peleistään, mutta sitten seura teki muutaman pelaajahankinnan, jotka käänsivät joukkueen kurssin ja toivat mukanaan valtavan mediahuomion.

Ovista astelivat sisään Barcelonan legendat Lionel Messi, Sergio Busquets ja Jordi Alba. Suurimpana vetonaulana on luonnollisesti toiminut 36-vuotias Messi, joka on palkittu seitsemän kertaa maailman parhaana jalkapalloilijana.

Messi on pelannut Inter Miamissa 11 ottelua, joista joukkue on voittanut yhtä vaille kaikki. Ensiksi Messi osallistui uuden seuransa kanssa Leagues Cupiin, jossa oli mukana seuroja Yhdysvaltojen sekä Meksikon korkeimmalta sarjatasolta. Argentiinalaistähti tehtaili seitsemään otteluun kymmenen maalia ja Miami voitti koko turnauksen.

Myös Taylor, 28, on saanut maailmalla ennennäkemätöntä mediahuomiota osakseen, sillä hän ja Messi ovat löytäneet toisensa kentällä tehokkaasti. Messi on syöttänyt Taylorille yhden maalin ja Taylor on syöttänyt Messille kaksi. Alkukesästä Taylorilla oli Instagramissa noin 10 000 seurajaa, mutta kirjoitushetkellä tuo luku on kasvanut yli 200 000:een.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

– Robert kuuluu niihin pelaajiin, jotka ovat parhaiten löytäneet yhteisen sävelen Messin kanssa. Hän on kasvanut voimakkaasti pelaajana Messin saapumisen jälkeen, sanoi Miamin päävalmentaja Tata Martino hiljattain Yle Urheilulle.

Taylor on parhaillaan Suomen A-maajoukkueen mukana valmistautumassa sunnuntain EM-karsintaotteluun Tanskaa vastaan. Huuhkajat voitti torstaina Kazakstanin vieraissa 1-0 ja hakee sunnuntaina Helsingin olympiastadionilla revanssia Tanskasta, joka oli karsintojen avauspelissä vahvempi maalein 3-1.

Inter Miamin suomalaistaituri kertoi lauantaina lehdistölle, että hän ei uskonut Messin saapuvan Inter Miamiin ennen kuin argentiinalaistähti itse julisti niin. Huhuja diilistä oli liikkunut jo pitkän aikaa.

– En uskonut siihen vasta kuin ehkä silloin, kun Messi sanoi itse, että hän on tulossa Miamiin. On ollut niin paljon huhuja kaikista muista pelaajista, ketkä on tulossa. Joka viikkohan se huhu vaihtui, että [Messi] on menossa Barcelonaan, [jäämässä] PSG:hen, saudeihin.

– Kun hänen siirtonsa varmistui, niin ei se osunut mitenkään ihmeellisesti ennen kuin hänet näki ja tapasi treenikeskuksessa.

Taylor myönsi, että aluksi Messiin oli vaikea suhtautua ”normaalina” joukkuekaverina. Myös maalien tuulettaminen tuoreen MM-voittajan kanssa oli alkuun outo kokemus.

– Kun Messi teki maalin vapaapotkusta ensimmäisessä pelissään, voittomaali 90 minuutin jälkeen. Siinä kun me tuuletettiin, se oli tosi outo fiilis. Se ei tuntunut aidolta. ”Mä jahtaan Messiä täällä kentällä”. Olen jutellut muillekin pelaajille, ja he ovat sanoneet samaa, että se hetki oli tosi surrealistinen.

– Me voitettiin se Leagues Cup, ja vaikka tein maalin ja syötin Messille maalin ja Messi syötti minulle maalin, mutta hänen vapaapotkumaalinsa ja se tuulettaminen siinä on edelleen mun lempihetki koko turnauksesta.