Brasilia aloittaa MM-karsintaurakkansa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Brasilia isännöi karsinta-avauksessaan Boliviaa. Ottelu pelataan Belemissä.

Brasilian A-maajoukkueen suurimpiin tähtiin lukeutuva Neymar siirtyi hiljattain saudiarabialaiseen Al-Hilaliin. Huippu-ura Euroopan kentillä päättyi siten vain 31-vuotiaana. Lihasvammasta kärsinyt Neymar ei ole toistaiseksi debytoinut Al-Hilalin riveissä, mutta matkusti silti maajoukkueen mukaan.

Neymar on saanut vuosien saatossa huomattavasti kritiikkiä niin brasilialaismedialta kuin maajoukkueen kannattajilta. Peliesitykset eivät ole aina miellyttäneet yleisöä, vaikka Neymar onkin lukeutunut maajoukkueen tähtipelaajiin jo vuosikausien ajan.

Laitahyökkääjä kertoi lehdistötilaisuudessa harkinneensa A-maajoukkueuran lopettamista. Perhe onnistui kuitenkin kääntämään Neymarin pään.

– En ollut varma, haluaisinko palata maajoukkueeseen. Mutta sitten ystäväni ja perheeni painostivat minua ja aloin arvostamaan sitä, mitä olen tehnyt maajoukkueen eteen. Täällä saa paljon paineita niskaan. Kritiikki saa minut surulliseksi. Et osaa arvostaa sitä, mitä olet tehnyt. Perhe sai minut kuitenkin näkemään asian niin, että on edelleen kannattavaa jatkaa maajoukkueuraa. On vaivan väärti kestää tulevaisuudessakin kritiikkiä.