Italialaisseura AC Milanin stadionin rakennusprojekti jatkuu San Donato Milanesen kunnassa, vaikka osa paikallisista asukkaista aikoo riitauttaa hankkeen.

Sportlifecity-yhtiö omistaa lähes 11 hehtaarin kokoisen tontin, jolle stadion on tarkoitus rakentaa. Se täytti lupien hakemiseen tarvittavat lomakkeet torstaina.

Jos päätös rakentamisesta syntyy, katsojakapasiteetiksi tulee jokseenkin tarkasti 70 000 istumapaikkaa. Alueelle perustetaan myös hotelli.

San Donatossa asuu reilut 30 000 ihmistä. Alueella liikkuminen oletettavasti rajoittuisi ottelutapahtumien yhteydessä. Kuva: Getty Images.

Calciomercato.comin mukaan tontin nykyiset rakennukset ovat pahoin rappeutuneessa tilassa, ja monet rikkakasvit ovat levinneet alueelle. Nykyisellään sinne tullaan lähinnä kätkemään talousjätettä tai käymään huumekauppaa. Stadionprojektin on luvattu mullistavan ympäröivän asuinalueen.

Milanon metropolialueeseen kuuluvan San Donaton hallinto on suunnitelmasta hyvillään ja on valmis ryhtymään toimiin hankkeen edistämiseksi. Ennen kuin kuokka voidaan lyödä maahan on kuitenkin kysyttävä lähialueen asukkaiden mielipidettä jättiprojektista. Osa heistä on tiettävästi vaatinut hankkeen pysäyttämistä.

Osa tontista sijaitsee kulttuurishistoriallisesti arvokkaalla alueella. Se voi estää stadionin rakentamisen ainakin nyt kaavaillussa mittakaavassa.