Ilves on Suomen Cupin mestari vuosimallia 2023. Ilves voitti finaalissa Hongan maalein 2-1. Kyseessä on Ilveksen seurahistorian neljäs Suomen Cupin mestaruus.

Finaalin avausjakso lähti käyntiin vauhdikkaasti.

Lauri Laine vei Hongan johtoon jo kahdeksannella minuutilla. Kyseessä oli Hongan oman kasvatin ensimmäinen maali edustusjoukkueessa. 18-vuotias laitahyökkääjä laukoi pallon voimakkaasti maalin kattoon. 1-0. Honka ei kuitenkaan onnistunut pitämään johtoasemastaan kiinni, sillä Tatu Miettunen puski Ilveksen tasoihin vain kuusi minuuttia myöhemmin.

Hetki Miettusen tasoitusmaalin jälkeen Hongan Edmund Arko-Mensah pääsi läpiajoon. Laukaus meni tolppaa hipoen ohi maalin.

Ilves nappasi johtoaseman itselleen 27. minuutilla. Djair Parfitt-Williams viimeisteli Ilveksen johtomaalin maalin edustalta.

Honka hallitsi peliä ja palloa toisella jaksolla. Vesa Vasaran miehistö haki vimmatusti tasoitusmaalia, mutta Ilves vastasi toisen jakson vaarallisimmasta maalipaikasta. Ilves pääsi nopean tilanteenvaihdon jälkeen ylivoimahyökkäykseen ja Santeri Haarala pääsi laukomaan avopaikasta, mutta Honka-vahti Maksim Rudakov torjui hyökkääjän vedon ylärimaan.

Ottelun viimeiset 25 minuuttia pelattiin pitkälti Ilveksen puolustuskolmanneksen edustalla. Honka iski lukuisia keskityksiä Ilveksen boksiin, mutta Ilveksen puolustaja ja kenties koko finaalin paras pelaaja Seydine N’Diaye oli jatkuvasti oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Haaralalle ja Ilves-vahti Otso Virtaselle kyseessä oli jo kolmas peräkkäinen cup-mestaruus. Kaksikko voitti kaksi edellistä Suomen Cupia KuPSin paidassa.