Vaasan Palloseura tarrasi perjantaina yhdellä kädellä kiinni Veikkausliigan mestaruussarjan kolmannesta sijasta, kun se voitti FC Hongan vieraissa selvin luvuin 3–0. Maalinteossa onnistuivat Prosper Ahiabu ja Peter Michael. Kolmas maali oli oma maali.

FC Honka oli pelannut edelliset kuusi kotiotteluaan tappiotta. Tällä kertaa se ei saanut aikaan loppukiriäkään.

VPS on voittanut 12 ottelua putkeen. Tällä se sivuaa HJK:n yli 20 vuotta vanhaa ennätystä, vaikka vielä kauden alussa joukkue näytti sarjan heittopussilta. Tuloksellinen täyskäännös on ollut jotain täysin poikkeuksellista.

HJK:n ja KuPSin takana käytävässä kisassa vaasalaiset ovat nyt FC Hongan niskan päällä, sillä VPS on sarjataulukossa neljä pistettä espoolaisia edellä. Hopeasijaan on matkaa yksi piste. Ero kasvaa neljään, jos KuPS kaataa huomenna lauantaina FC Interin.

Myös SJK on neljä pistettä VPS:ä perässä, ja sillä on yksi peli vähemmän pelattuna. SJK kohtaa sarjakärki HJK:n sunnuntaina.

Muokattu 22.9. klo 20.17: Otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Veikkausliigan sensaatioseuralle ei löydy pysäyttäjää, vankisteli asemiaan mitalikilvassa”.