Pikkuhuuhkajat voitti perjantaina Albanian Turussa 4-1 alle 21-vuotiaiden EM-karsinnoissa.

Suomen suuri sankari oli Otso Liimatta, joka vastasi kotijoukkueen jokaisesta osumasta. AC Oulussa ihastuttanut huippulupaus siirtyi tänä kesänä Portugalin liigan Famalicãoon.

Turussa ensimmäinen maali syntyi neljännellä minuutilla, kun Liimatta, 19, täräytti Kalle Walliuksen keskityksestä pallon volleylla verkkoon. Toista osumaa odoteltiin vain pari minuuttia ensimmäisen jälkeen. Topi Keskinen kuskasi pallon röyhkeästi päätyrajalle ja löysi takaviistosta Liimatan, joka pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä.

Liimatta sai hattutemppunsa täyteen, kun toista jaksoa oli takana pari minuuttia. Albanian Ajdi Dacko menetti pallon paineen alla Liimatalle, joka kirmasi läpiajoon ja tuikkasi pallon ohi maalivahti Klidman Lilon.

Albanian kavennuksesta vastasi 80. minuutilla Adrion Pajaziti. Pikkuhuuhkajat iski vielä kerran ottelun viimeisellä minuutilla. Suomi karkasi kolmella kahta vastaan vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Miska Ylitolva chippasi pallon verkkoon.

Pikkuhuuhkajilla on kahden ottelun jälkeen kolme pistettä kasassa. Viime kuussa Suomi hävisi ensimmäisessä karsintapelissään Sveitsille 1-2. Ensi tiistaina Pikkuhuuhkajat kohtaa Romanian vieraissa.