HELSINKI. Lucas Lingman elää melkoisia härkäviikkoja.

Samaan aikaan pitäisi taistella HJK:n paidassa Veikkausliigan voitosta ja Konferenssiliigan jatkopaikasta. Maaottelutauolla taas pitäisi auttaa Huuhkajat EM-kisoihin.

– Tämä on futispelaajalle parasta aikaa; pelata tärkeitä pelejä isoista asioista. Kivempi pelata kuin treenata, Lingman sanoi SuomiFutis-sivustolle Suomi-Kazakstan-ottelun alla.

Suurseurojen ja isojen futismaiden tähdille näin tärkeiden otteluiden pelitahti on tuttua. Suomessa pelaavalle se on harvinaisempaa herkkua. Lingman ei kuitenkaan valita.

– Ei tämä varmaan ole maailman ihanteellisin tilanne. Milloin tekee niitä treenejä, että pitää itsensä kasassa? Sanoisin, että tämä on kuitenkin enempi henkinen juttu. Onhan se kivaa, että pääsee pelaamaan tuollaisia pelejä kahdesti viikossa. Ei ainakaan tule motivaation puutetta.

– Ei ehkä ole fyysisesti niin hyvässä kunnossa kuin alkukaudesta, jolloin on koko talven treenannut. Kauden mittaan treenaaminen jää vähän vähemmälle ja se on enempi palauttavaa ja valmistautumista seuraavaan peliin.

Viime vuosina on puhuttu paljon pelaajien liian kovasta kuormituksesta. Aivan hiljattainkin nimekkäät pelaajat ovat valitelleet liian tiivistä ottelukalenteria. Lingmanin mukaan Veikkausliigassa ei voi valittaa liian tiiviistä tahdista, mutta otteluohjelman asettelua pitäisi vähän muuttaa.

– Ainakaan Veikkausliigassa ei ole liikaa pelejä. Kautta voisi ehkä venyttää molemmista päistä, aloittaa aiemmin ja lopettaa myöhemmin. Veikkausliigakin aloitetaan niin, että on paljon pelejä ja pari kuukautta myöhemmin ei olekaan paljon pelejä. Sitten taas loppukaudesta – varsinkin jos pärjätään Euroopassa – se on tykitystä.

– Veikkausliigajoukkueessa, joka pelaa vain pääsarjaa ja Suomen Cupia, ei voi valittaa, että on liikaa pelejä. Tulevaisuudessa voisi venyttää kautta vähän pidempään. Kyllähän me lopetetaan todella aikaisin.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

H-lohkon tilanne
#JoukkueOVTHMP
1Tanska DEN1071219-1022
2Slovenia SLO1071220-922
3Suomi FIN1060418-1018
4Kazakstan KAZ1060416-1218
5Pohjois-Irlanti NIR103079-139
6San Marino SMR1000103-310

LUE MYÖS