Real Madrid voitti lauantaina Barcelonan vieraissa 2-1 La Ligan kauden ensimmäisessä El Clásicossa.

Kotijoukkue siirtyi reilun viiden minuutin jälkeen johtoon, kun Madridin puolustus söhelsi İlkay Gündoğanille vapaan väylän rangaistusalueelleen ja maalintekoon.

Barcelona piti vieraat pitkään aisoissa, mutta 68. minuutilla kuvaan astui alkukauden isoin sensaatio Jude Bellingham. Englannin nuori maajoukkuetähti toi Madridin tasoihin komealla kaukolaukauksellaan.

Bellingham, 20, nousi vielä lisäajalla pelin suureksi sankariksi, kun hän osui toistamiseen. Dani Carvajalin keskitys jatkoi Luka Modrićin jalasta matkaansa Bellinghamille, joka ohjasi pallon verkkoon.

Tilastopalvelu Optan mukaan Bellingham on tällä vuosisadalla ensimmäinen Real Madridin pelaaja, joka on tehnyt kaksi maalia uransa ensimmäisessä El Clásicossa.

Bellingham on nyt pelannut Real Madridissa 13 ottelua tehden niissä yhteensä 13 maalia ja syöttäen kolme. Hän siirtyi Los Blancosiin kesällä Borussia Dortmundista 103 miljoonan euron kaupassa.

Real Madrid nousi voiton myötä La Ligan piikkipaikalle, tasapisteisiin Gironan kanssa, ja Barcelona jatkaa kolmantena.