Neymar joutuu leikkaukseen, koska hänen vasemman polvensa eturistiside ja nivelkierukka repeytyivät maaottelussa.

Al-Hilalin brassihyökkääjä vietiin tiistaina paareilla pois kentältä MM-karsintaottelussa Uruguayta vastaan. Neymar, 31, tuli kaksinkamppailusta hankalasti alas ja jäi maahan pitelemään jalkaansa tuskaisena.

Vielä ei ole tarkkaan tiedossa, milloin hän pystyy palaamaan kentälle. Neymar on ollut tänä vuonna jo lähes kuusi kuukautta sivussa tositoimista ikävän nilkkavamman ja lihasvaivojen takia. Brassitaituri on kärsinyt loisteliaalla urallaan useista vaikeista loukkaantumisista.

– Brasilian ja maailman jalkapallo tarvitsee Neymaria terveenä ja toipuneena, sillä jalkapallo on onnellisempaa, kun hän on kentällä, Brasilian jalkapalloliiton puheenjohtaja Ednaldo Rodrigues sanoi lausunnossaan BBC:n mukaan.

Neymar sanoi keskiviikkona Instagramissa tuntevansa itsensä ”vahvaksi”, mutta hän kertoi tarvitsensa paljon tukea palatakseen jälleen yhdestä loukkaantumisesta.

– Tämä on hyvin surullinen hetki, pahin mahdollinen. Tiedän olevani vahva, mutta tällä kertaa tarvitsen perhettäni ja ystäviäni vielä enemmän. Ei ole helppoa käydä läpi loukkaantumista ja leikkausta. Kuvittele, että joudut käymään sen kaiken läpi uudelleen neljän kuukauden toipumisen jälkeen.

ESPN FC

@ESPNFC
Al Hilal confirm that Neymar Jr. suffered a torn ACL and meniscus during Brazil's World Cup qualifier against Uruguay.

Linkki twiittiin.