Pep Guardiola on lukeutunut maailman parhaiden valmentajien joukkoon jo vuosikausia.

Guardiola nousi Barcelonan edustusjoukkueen päävalmentajaksi kesällä 2008. Guardiola valmensi Barcelonaa neljän vuoden ajan voittaen muun muassa kolmesti La Ligan ja kahdesti Mestarien liigan.

Manchester Cityä reilun seitsemän vuoden ajan valmentanut Guardiola on tullut tunnetuksi varsin intohimoisena luotsina etenkin kentän laidalla.

Guardiola on saanut uransa aikana lukuisia varoituksia ja toimitsijakieltoja ajautuneensa sanasotaan tuomarien kanssa. Guardiola kärsi hiljattain viimeisimmän toimitsjiakieltonsa.

Guardiolan mukaan se oli havaittavissa jo pelaajauralla.

– Pelatessani Barcelonassa olin varmaan historian vähiten fyysinen pelaaja, mutta silti sain enemmän varoituksia kuin kukaan muu, koska puhuin aina tuomareille. Nyt valmentajana minulla on sama juttu. Sanon ääneen, jos näen mielestäni jonkun epäoikeudenmukaisuuden tai asian, josta en pidä. Minun pitäisi kontrolloida itseäni paremmin, Guardiola totesi lehdistölle tiistaina.

– Katsomossa on mahdotonta, että saisin varoituksen. Siellä olen niin rauhallinen, että tyydyn vain analysoimaan sitä, mitä kentällä tapahtuu. Kentän laidalla minun on aina sanottava, jos näen jotain, mistä en tykkää. Haluaisin olla saamatta varoituksia ja kontrolloida itseäni. Yritän tehdä niin, mutta en voi luvata onnistuvani siinä.

Manchester City kohtaa keskiviikkona RB Leipzigin Mestarien liigassa.