Kylian Mbappén kesä oli varsin tapahtumarikas.

PSG:n seurajohto jätti Mbappén ulos edustusjoukkueen Japanin-leiriltä. Mbappé ei suostunut allekirjoittamaan jatkosopimusta PSG:n kanssa, joten seura asetti ykköstähtensä myyntiin. Mbappé harjoitteli noin kuukauden ajan muiden seuran projektista ulos jääneiden pelaajien kanssa, jotka etsivät itselleen uutta työnantajaa.

Mbappé ja seurajohto sopivat erimielisyydet kauden alkumetreillä ja hyökkääjä palasi sen jälkeen edustusjoukkueen mukaan. Jatkosopimusta ei ole tosin vieläkään syntynyt.

Mbappé on tehnyt alkukaudella yhdeksään otteluun kahdeksan maalia ja johtaa Ligue 1:n maalipörssiä. Ranskan A-maajoukkueen kapteeni on saanut silti kritiikkiä peliesityksistään ja maalimäärästään.

Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps otti kantaa Mbappén alkukauteen ja niin sanottuun maalinteko-ongelmaan.

– Hän ei ole parhaassa maalintekovireessä ja se näkyy aina hieman enemmän Mbappén kaltaisessa pelaajassa. Mielestäni hänellä on oikeus olla hieman heikommassa vireessä kaiken sen jälkeen, mitä hän kävi läpi kesällä. Ja siihen päälle vielä infernaalinen ottelutahti. Hän pelaa kolmen päivän välein, Deschamps muistutti.

– Mbappé jaksaa silti hymyillä. Hän on onnellinen ollessaan mukana maajoukkueessa.

Ranska kohtaa perjantaina EM-karsinnoissa Hollannin. Ensi viikolla luvassa on harjoitusottelu Skotlantia vastaan.