Seitsemän ihmistä on pidätetty liittyen levottomuuksiin, joita nähtiin Marseillen ja Lyonin perutun sarjaottelun yhteydessä.

Marseillen oli määrä isännöidä Lyonia sunnuntaina Ranskan Ligue 1:ssä, mutta vain minuutteja ennen aloitusvihellystä tuli tieto, että ottelu siirretään myöhempään ajankohtaan.

Ottelusiirron takana olivat hyökkäykset Lyonin joukkuetta ja kannattajia kuljettaneisiin busseihin.

Lyonin päävalmentaja Fabian Grosso ja hänen apulaisensa Raffaele Longo saivat vammoja kasvoihinsa, kun kannattajat kivittivät joukkueen bussia. Sosiaalisessa mediassa levisi sunnuntaina kuvia Grosson verisistä kasvoista, joihin oli lentänyt lasinsirpaleita bussin ikkunoista.

Ranskan urheiluministeri Amelie Oudea-Castera vahvisti myöhemmin sunnuntaina, että seitsemän henkilöä oli pidätetty tapahtumien yhteydessä.

Lyonin omistaja John Textor sanoi Amazon Primen haastattelussa, että vierasjoukkue oli ensin valmis pelaamaan ottelussa kaikesta huolimatta. Les Gones päätti kuitenkin toisin kuultuaan Grosson ja Longon vammoista.

– Täytyy sanoa, että on aika järkyttävää nähdä tämä kaikki. Valmentaja ei ole vieläkään hyvässä kunnossa, hän ei selvästikään pystynyt valmentamaan. En pystynyt edes keskustelemaan hänen kanssaan. Näytti siltä, että hänellä oli aivotärähdys, kun yritin keskustella hänen kanssaan, sanoi Textor.

– Siinä vaiheessa joukkueemme oli sekaisin. Se ei ole vain tunteellinen ja fyysinen peli, se on taktinen peli, eikä jalkapalloa pitäisi pelata näin. Illan edetessä uskon, että joukkueemme tuki tuomarin päätöstä [perua ottelua].

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨 Olympique Marseille vs Olympique Lyon game called OFF after shocking case of team coach attacked with stones.

This was Fabio Grosso right after in @lequipe picture. 😳📸

Linkki twiittiin.