HELSINKI. Huuhkajien Richard Jensen nauttii olostaan perinteikkään Aberdeenin riveissä. Suomalaispuolustajalla on riittänyt vastuuta ensimmäisellä kaudellaan Skotlannin Valioliigassa.

Jensen, 27, solmi Aberdeenin kanssa elokuussa kolmivuotisen sopimuksen siirryttyään seuraan Puolasta Górnik Zabrzen riveistä. Toppari on esiintynyt yhdeksässä Skotlannin liigan ottelussa ja neljässä Konferenssiliigan pelissä.

Useammassa kilpailussa mukanaolo on verottanut Aberdeenin tuloksissa. Seura on 11 pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa vasta yhdeksäntenä karsintasarjasijoilla.

Aberdeen tulee pelaamaan myös cup-voitosta joulukuussa Skotlannin Liigacupin finaalissa Rangersia vastaan.

Jensenin itsensä tuntemukset ensimmäisen puolen vuoden jälkeen ovat hyvin positiiviset.

– Olen päässyt todella hyvin sisään siihen ja on ollut tosi lämmin vastaanotto. Meillä on ollut tosi intensiivinen ohjelma ja 2-3 peliä viikossa. Paljon reissaamista ja eletään siinä pienessä kuplassa. Se kuormitus on aika kova tällä hetkellä ja se on ehkä näkynyt vähän meidän sarjatuloksissa, Jensen kommentoi SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien mediatilaisuudessa torstaina.

Jensen saapuu Aberdeenin kanssa Suomeen seuraavan kerran vielä tämän kuun aikana. Skotlantilaisseura saapuu Bolt Arenalla HJK:n vieraaksi Konferenssiliigan lohkovaiheen viidennellä kierroksella torstaina 30. marraskuuta.

Edellinen kohtaaminen lokakuun alussa Skotlannissa jätti Jensenille taistelun jäljet. Puolustaja törmäsi tuolloin epäonnekkaasti omaan joukkuetoveriinsa Dukiin ja silmäkulma aukesi aiheuttaen vertavuotaneen haavan.

Tilanteesta näkyy edelleen arpi Jensenin silmäkulmassa.

– En tiedä itse ehtinyt ollenkaan reagoida siihen. Se osui siihen silmäkulmaan, joka avautui aika hyvin siinä. Laitettiin sitten tikit nopeasti ja sitten takaisin kentälle. Vältyttiin pahemmasta ja parilla tikillä selvittiin, Jensen muisteli tilannetta.

Aberdeen on voittanut historiassaan neljä Skotlannin mestaruutta. Niistä viimeisimmät kaksi tulivat vuosina 1983-1985 valmentajalegenda Sir Alex Fergusonin alaisuudessa.

Jensen pelaa maanantaina vielä Huuhkajien paidassa San Marinon vieraana EM-karsintojen viimeisessä ottelussa.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!