Helsinki. Robin Lod on taas pitkän odotuksen jälkeen palannut Huuhkajien vahvuuteen. 30-vuotias laituri on intoa täynnä päästessään takaisin maajoukkueen vahvuuteen loukkaantumisongelmien jälkeen.

Lodia ei olla nähty Huuhkajat-paidassa maaliskuun ensimmäisten EM-karsintaotteluiden jälkeen. Minnesota Unitedia seuratasolla Yhdysvaltojen MLS:ssä edustava tähtipelaaja pelasi edellisen kilpailullisen ottelunsa toukokuussa.

Huuhkajat kohtaavat perjantaina EM-karsintojen viimeisessä kotiottelussaan Pohjois-Irlannin ja maanantain vieraissa San Marinon. Vaikka Suomi ei voi päästä enää lohkon kautta ensi kesän kisoihin Saksaan, nämä pelit ovat tärkeitä valmistautuessa maaliskuun Kansojen liigan B-divisioonan pudotuspeleihin.

Urheilullisesta panoksettomuudesta huolimatta jäljellä olevilla otteluilla on tärkeä merkitys päättää karsinnat kunniakkaasti.

– Ehkä siinä on takaraivossa se, että näissä peleissä olisi kiva juhlia kisapaikkaa, mutta kyllä se pelipäivä on aina samanlainen. Oli panosta tai ei, Lod kommentoi Kalastajatorpalla mediatilaisuudessa.

– Nämä ovat tärkeät ottelut maaliskuuta varten. Kyllä se on mukavampi lähteä sinne kahden voiton jälkeen. Tietyllä tapaa sellainen kasvojen pesun paikka ja saada ehjät ysikymppiset.

Teemu Pukki tuli naapuriksi

Lod sai heinäkuussa myös mukavia uutisia, kun hänen ystävänsä Huuhkajista Teemu Pukki siirtyi myös Minnesotaan päätettyään sopimuksensa Norwichin kanssa. Kaverukset ovat ehtineet viettää kaupungissa jo perheineen paljon aikaa yhdessä, vaikka kentällä heitä ei olla vielä samaan aikaan nähty.

– Ei voisi parempaa naapuria olla. Se on myös vaimoille ja lapsille mukavaa, että on seuraa. Olemme viihtyneet hyvin yhdessä, Lod raotti yhteiseloa Minnesotassa.

Pukki, 33, saapui Minnesotaan tähtistatuksella tuomaan tehoa joukkueen hyökkäykseen. Seuraa vuodesta 2019 saakka edustanut Lod seurasi vierestä vaikuttuneena ystäväänsä keräämää mediahuomiota ja arvostusta seurassa.

Suomalaiskaksikko ei pääse harmillisesti pelaamaan MLS:n pudotuspelejä, sillä Minnesota ei sinne selvinnyt.

– Hän on tehnyt ihan mahtavan uran, joten on hienoa nähdä että sitä sielläkin osataan arvostaa ja Teemu saa sellaisen kunnianosoituksen saavutuksistaan, Lod kehui.

– Siellä on odotettu hyökkääjää, joka osaa laittaa palloja pussiin. Kyllä varmasti seura ja fanit ovat olleet innoissaan Teemun tulosta.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!