Helsingin Jalkapalloklubi on nimittänyt Ferran Sibilan Veikkausliiga-joukkueensa päävalmentajaksi kahden vuoden sopimuksella.

Espanjalaisluotsi korvaa kauden jälkeen tehtävässä Toni Korkeakunnaksen, joka tuli Klubin ruoriin kesällä Toni Koskelan tilalle.

Sibila, 35, siirtyy HJK:hon ruotsalaisen Malmön valmennusryhmästä. Helsingissä Sibilaa odottaa uransa ensimmäinen päävalmentajapesti aikuisten tasolla, mutta hän on aiemmin työskennellyt apuvalmentajana GIF Sundsvallissa, IFK Göteborgissa ja Barnsleyssa.

– Vaikka Ferran on toiminut aiemmissa seuroissaan apuvalmentajan tittelillä, käytännössä hänen vastuullaan on ollut suunnitella joukkueen pelitapa ja toteuttaa siihen liittyvät harjoitteet sekä Sundsvallissa, Göteborgissa että Barnsleyssa, kommentoi HJK:n urheilujohtaja Vesa Mäki seuran tiedotteessa.

– Ferranin ammatillinen osaaminen on erittäin korkea. Hän on analyyttinen, tiedon kautta toimiva valmentaja, joka opiskelee lajia jatkuvasti. Ferran on rauhallinen, ihmisläheinen persoona, joka kuitenkin vaatii itseltään ja ympäriltään toimivilta ihmisiltä paljon. Ferran on erittäin arvostettu Ruotsissa, ja olen hyvin tyytyväinen, että hän valitsi HJK:n, vaikka Allsvenskanissakin hänelle olisi ollut kysyntää.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoo, että ensi kauden päävalmentajan valintaa edelsi perusteellinen prosessi, joka käynnistettiin jo vuoden alussa.

– Urheilujohdon ja puheenjohtajan kanssa haastattelimme puolentusinaa hyvää ehdokasta, ja loppukauden myötä totesimme, että kotimaisista Toke (Toni Korkeakunnas) olisi ollut ykkösvaihto. Se muutos, jonka hän tänä vuonna toteutti, oli erittäin onnistunut.

– Seuran tahtotila kuitenkin on, että haluamme ottaa vielä yhden stepin ylöspäin: Haluamme saada resursseistamme entistäkin enemmän irti kotimaassa, pärjätä vielä hieman paremmin eurokentillä ja, strategiamme mukaisesti, tuottaa vielä laadukkaampia pelaajia.

HJK voitti tällä kaudella Veikkausliigan ja liigacupin mestaruudet. Klubi on Konferenssiliigan lohkossaan viimeisenä, kun kolme peliä on jäljellä.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
🔜 𝐅𝐞𝐫𝐫𝐚𝐧 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐥𝐚

Malmö FF:n valmennustiimiin kauden loppuun kuuluva Sibila aloittaa työt Klubin päävalmentajana ensi vuoden alussa. Sopimus kattaa kaudet 2024 ja 2025.

HJK esittelee tulevan päävalmentajansa marraskuun puolivälissä.

Lue lisää👇

#HJK #Veikkausliiga

Linkki twiittiin.