HELSINKI. Topi Keskinen löi itsensä välittömästi läpi ensimmäisellä kaudellaan HJK:ssa. 20-vuotias laituri sai välittömästi suurta roolia helsinkiläisseurassa.

Keskinen, 20, saapui HJK:hon tammikuussa Mikkelistä MP:n riveistä ennen kauden 2023 alkua. Nuorukainen teki kaikki kilpailut mukaan lukien seitsemän maalia ja syötti 11.

Suurta ruutua oli tarjolla, sillä Keskinen pääsi pelaamaan Veikkausliigassa 25 ottelussa. Huippulahjakkuus on saanut myös europelejä alleen Konferenssiliigan karsinnoissa ja lohkovaiheessa.

Keskinen palkittiin Captain’s Ball -gaalassa Veikkausliigan vuoden tulokkaana viime viikon perjantaina. Sopeutumisessa HJK:hon auttoivat joukkueen kokeneet pelaajat, kuten kapteeni Jukka Raitala ja Perparim Hetemaj.

– Pääsin pelaamaan paljon ja hyvien pelaajien kanssa. Siinä pysyi vire koko ajan päällä, Keskinen arvioi SuomiFutis-sivustolle Captain’s Ballissa.

Keskinen erottui HJK:ssa edukseen erityisesti räjähtävällä nopeudellaan. Hän on omien sanojensa mukaan nauttinut aina juoksemisesta.

– Olen aina tykännyt juosta paikasta A paikkaan B. En ollut pienenä mikään erityisen nopea. Tykkäsin vain juosta paljon.

Keskisellä ja HJK:lla on vielä yksi ottelu Konferenssiliigan lohkovaiheessa jäljellä Kreikassa PAOK:in vieraana. Laiturin sopimus Klubin kanssa kattaa vielä ensi kauden.

Ensi vuoden suunnitelmien pohdinnalle ei ole löytynyt vielä tässä vaiheessa aikaa.

–Pelejä on ollut niin paljon. En ole oikeastaan miettinyt ensi kautta vielä yhtään. Joulun jälkeen pystyy ehkä vastata, Keskinen myönsi.

Joni Ahokas
X: AhokasJoni

LUE MYÖS!