Borussia Dortmund ylsi varsinaiseen urotekoon voitettuaan Mestarien liigan lohkonsa. 

Dortmund jätti lohkossa taakseen niin PSG:n, AC Milanin kuin Newcastlenkin. Monet ennakoivat Dortmundille vaikeaa urakkaa lohkossa, mutta toisin kävi. Dortmund vahvisti jatkopaikkansa kuolemanlohkossa jo ennen viimeistä kierrosta.

Mestarien liigassa on sujunut huomattavasti odotuksia paremmin, mutta samaa ei voi sanoa Bundesliigasta. Dortmund on sarjassa vasta viidentenä. Sarjakärki Bayer Leverkusen on karannut 11 pisteen päähän Dortmundista.

Dortmundin on määrä vahvistaa joukkuettaan tammikuun siirtoikkunassa. Saksalaismedian mukaan Dortmund on kiinnostunut varsinkin Stuttgartissa loistavaa kautta pelaavasta Serhou Guirassysta. Guirassy on viimeistellyt tällä kaudella Bundesliigassa jo 16 maalia. Kärjen Stuttgart-sopimuksessa on 17,5 miljoonan euron ulosostopykälä.

Dortmundin urheilutoimenjohtaja Sebastian Kehl otti kantaa Guirassy-huhuihin.

– Tällä hetkellä ei ole mitään neuvotteluja. Ei seuran tai pelaajan kanssa. Nämä uutiset huvittivat minua, mutta elämme niiden kanssa.

Dortmundin on myös kerrottu haluavan Jadon Sanchon takaisin Manchester Unitedista. Saksalaismedian mukaan Dortmund neuvottelisi Manchester Unitedin kanssa Sanchon ja Donyell Malenin välisestä vaihtokaupasta. Kehlin mukaan se ei pidä paikkaansa.

– Tällä hetkellä emme ole keskustelleet mistään vaihtokaupasta, emmekä ole kiinnostuneet heidän pelaajistaan.