Seurajoukkueet aloittavat uuden MM-turnauksen. Vuodesta 2025 alkaen seurajoukkueet pelaavat maajoukkueiden MM-kisojen ”esinäytöksen” MM-isäntämaassa, vuotta ennen MM-kisoja.

Uusi turnaus pelataan kesällä, ja mukana on 32 joukkuetta: neljä Afrikasta, neljä Aasiasta, 12 Euroopasta, neljä Pohjois- ja Väli-Amerikasta sekä Karibialta, yksi Oseaniasta ja kuusi Etelä-Amerikasta.

Afrikasta mukana ovat varmuudella Egyptin Al Ahly ja Marokon Wydad. Aasiasta kisoissa nähdään ainakin Saudi-Arabian Al Hilal ja Japanin Urawa Red Diamonds. Euroopasta paikkansa kisoissa ovat varmistaneet Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Bayern München, PSG, Inter, Porto ja Benfica. Pohjois- ja Väli-Amerikasta mukaan pääsevät ainakin Meksikon Monterrey ja León sekä Yhdysvaltain Seattle Sounders. Oseanian edustaja on Auckland City, ja Etelä-Amerikasta turnaukseen matkaavat ainakin Brasilian Palmeiras, Flamengo sekä Fluminense.

Kisat pelataan Yhdysvalloissa 15.6.-13.7.2025. Joukkueet jaetaan kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Kaksi parasta etenee pudotuspeleihin, jotka pelataan cup-systeemillä yksiosaisina. Pronssiottelua kisoissa ei pelata.

Sekavuutta voi aiheuttaa se, että FIFAn päätöksellä jatkossa pelataan myös vuosittainen ”Maanosien välinen seurajoukkueturnaus”, joka vastaa nykymuotoista seurajoukkueiden MM-turnausta.

Tähän kilpailuun osallistuu kunkin maanosaliiton mestari. Jatkossa Euroopan edustaja – eli Mestarien liigan hallitseva mestari – pääsee suoraan loppuotteluun.

LUE MYÖS