Manchester Unitedin laitahyökkääjä Jadon Sancho siirtyy loppukaudeksi lainalle ex-seuraansa Borussia Dortmundiin.

Sancho, 23, edusti Dortmundia neljä vuotta, kunnes siirtyi kesällä 2021 Unitediin 85 miljoonan euron kaupassa.

Englannin maajoukkuelaiturista odotettiin tähtivahvistusta Unitedille, mutta hänen aikansa Valioliigassa on sujunut kehnosti.

Hän sai jättisiirtonsa jälkeen kritiikkiä vaisuista esityksistään, ja viime kaudella hän oli yli kolme kuukautta sivussa tositoimista mysteerisen tauon takia. Sancho vetäytyi sosiaalisesta mediasta ja matkusti manageri Erik ten Hagin suosittelemien henkilökohtaisten valmentajien kanssa treenaamaan Hollantiin löytääkseen vireensä ja itseluottamuksensa uudestaan.

Tilanteesta kerrottiin niukasti julkisuuteen, mutta ten Hag sanoi, että kyse oli sekä fyysisistä että henkisistä ongelmista.

Sanchon tilanne Manchesterissa muuttui huonompaan suuntaan viime syyskuussa, kun ten Hag jätti hänet sivuun kokoonpanosta Arsenalia vastaan ja perusteli päätöstään sillä, että englantilaislaituri ei ollut esiintynyt vaaditulla tasolla harjoituksissa. Sancho kiisti väitteen sosiaalisessa mediassa ja sanoi, että hänet on jo pitkään leimattu ”syntipukiksi”.

Siitä lähtien Sancho on ollut pudotettuna edustusjoukkueesta, koska hän ei ole suostunut pyytämään anteeksi ten Hagilta.

BBC:n mukaan Dortmund maksaa Sanchon lainasiirrosta vähintään 3,5 miljoonaa euroa ja mahdollisesti neljä miljoonaa euroa lisää bonusten muodossa.

Borussia Dortmund

@BlackYellow
BVB has signed Jadon Sancho on loan until the end of the season ✍️

Currently with Manchester United, the loan contract runs until June 30th, 2024 🗓️

Linkki twiittiin.