Seinäjoen Jalkapallokerho on nimittänyt Veikkausliiga-joukkueensa päävalmentajaksi Toni Lehtisen.

Pelaajaurallaankin SJK:ta edustanut Lehtinen, 39, toimi aiemmin seinäjokisten organisaatiossa eri valmennustehtävissä, kunnes siirtyi toissa vuonna JJK:n päävalmentajaksi.

Lehtinen palasi SJK:n valmennusryhmään joulukuussa, ja nyt hänen tehtäväkseen on tarkentunut päävalmentaja.

SJK kertoi joulukuussa, että skotlantilainen Stevie Grieve ”ottaa vetovastuun” edustusjoukkueen valmennuksesta, mutta hänellä ei ole Veikkausliigan lisenssiehtojen vaatimaa UEFA Pro -lisenssiä tai jo alkanutta siihen tähtäävää koulutusta.

Grieve, 36, pestattiin Ykkösessä pelanneen SJK Akatemian päävalmentajaksi viime huhtikuussa Brian Pagen jäätyä sairauslomalle.

Suunnitelmana oli, että Grieve olisi aloittanut UEFA Pro -koulutuksen ennen kauden alkua, mutta sopivaa mahdollisuutta ei löydetty ”laajasta kartoituksesta huolimatta”.

Näin ollen päävalmentajaksi on nimitetty Lehtinen, jolla on tehtävään vaadittu lisenssi. Grieve jatkaa valmennusryhmässä ”merkittävässä roolissa”, ja hänet yritetään saada UEFA Pro -kurssille mahdollisimman pian. Kummankin valmentajan sopimukset kattavat kaudet 2024 ja 2025.

– Ennakoimme nykytilanteen mahdollisuuden jo aiemmin, ja olemme valmistautuneet siihen etukäteen. Asiat eivät aina mene kuten haluamme, mutta tämä mukautustoimenpide ei vaikuta suuresti päivittäiseen tekemiseemme – pyrkimykseen pärjätä kilpailuissa ja kehittää pelaajia, kommentoi Seinäjoen Jalkapallokerhon tekninen johtaja Richie Dorman.

Myös Helsingin Jalkapalloklubi tiedotti perjantaina vastaavanlaisesta valmentajajärjestelystä. HJK kertoi viime vuonna, että edustusjoukkueen päävalmentajana aloittaa Ferran Sibila, mutta hänelläkään ei ole vaadittavaa lisenssiä, eikä espanjalaisluotsi pysty aloittamaan kurssia riittävän ajoissa. Siksi Klubin päävalmentajan tehtävä meni Ossi Virralle, ja Sibila vastaa valmennusryhmässä ”pelillisen prosessin kehittämisestä”.

Artikkelia ja otsikkoa muokattu 1.12. klo 19.32: Lisätty tieto Grieven saapumisesta seuraan viime kaudella.

SJK Seinäjoki

@SJK_Seinajoki
Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentaja kaudella 2024 on Toni Lehtinen.

sjk.fi/uutiset/seinaj…

#veikkausliiga #sjkfi #meidänkerho #seinäjoki

Linkki twiittiin.