Barcelonan päävalmentaja Xavi sanoo, että hän jättää tehtävänsä tämän kauden jälkeen.

Xavin, 44, asema on kyseenalaistettu viime aikoina heikkojen tulosten ja esitysten takia.

Lauantaina Barça hävisi Villarrealille 3-5 La Ligassa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 1994, kun Barcelona on päästänyt viisi maalia kotikentällään.

Ottelun jälkeen Xavi ilmoitti, että hän jättää pestinsä ensi kesänä.

– Haluan ilmoittaa, että 30. kesäkuuta en enää jatka Barçan valmentajana. Mielestäni kurssin on käännyttävä, enkä voi culerina (Barcelonan kannattajana) sallia nykyistä tilannetta.

– Tein tämän päätöksen päiviä sitten. Tiesin jo sen, mutta nyt on aika kertoa siitä julkisesti.

– En halua olla ongelma tälle seuralle, päinvastoin.

Xavi, Barcelonan suuri pelaajalegenda, siirtyi joukkueen peräsimeen marraskuussa 2021 Ronald Koemanin korvaajaksi. Hän johdatti viime kaudella Barcelonan La Ligan ja Supercopan mestariksi.

Kirjoitushetkellä Barcelona on La Ligassa kolmantena, kymmenen pistettä perässä sarjakärki Real Madridia, jolle se hävisi hiljattain Espanjan supercupin finaalissa. Mestarien liigassa Barcelona eteni jatkoon lohkovoittajana, mutta Copa del Reystä se putosi puolivälierissä.

FC Barcelona

@FCBarcelona
Xavi Hernández: "I want to announce that on June 30 I will no longer continue as the coach at Barça. I think the situation needs to change course, and as a culer, I cannot allow the current situation."

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!