Antonio Conte on ollut työttömänä vajaan vuoden ajan. Conte sai potkut Tottenhamista maaliskuussa 2023.

Conte, 54, on voittanut urallaan valmentajana kertaalleen Valioliigan mestaruuden ja neljästi Serie A:n. 

Vaativana valmentajana tunnettu Conte viettää parhaillaan sapattivuotta, mutta haluaa palata ensi kaudeksi valmentamisen pariin.

Telegraph haastatteli italialaisvalmentajaa, joka kertoi suuresta unelmastaan – nimittäin Mestarien liigan voitosta.

Conte juhli pelaajaurallaan Mestarien liigan voittoa Juventuksen kanssa. Conte käytti esimerkkinä Pep Guardiolaa ja Manchester Cityä. Manchester City on antanut Guardiolalle vuosittain tarvittavat työkalut menestymiseen.

– Totta puhuen minulla on yksi unelma. Se on voittaa Mestarien liiga myös valmentajana. Tiedän sen olevan todella vaikeaa. Ihmiset kenties olettavat sen olevan hyvin yksinkertaista, mutta sinun on oltava oikeassa seurassa, jonka ambitiot kohtaavat omiesi kanssa. Seuran on oltava valmis ottamaan se viimeinen askel kohti Mestarien liigan voittamista. Katsokaa Manchester Cityä. Kuinka pitkään heillä meni Mestarien liigan voittamisessa? Seitsemän vuotta.

Conte haluaa työskennellä seuraavaksi realistisesti menestyksestä taistelevassa joukkueessa. Luotsin isä haluaisi nähdä Conten voittavan Mestarien liigan.

– Haluaisin antaa sen ilon isälleni. Hän sanoi haluavansa nähdä minun voittavan Mestarien liigan. Se ei ole helppoa, mutta kaikilla on oikeus unelmoida. Tällä hetkellä minulle on mahdotonta työskennellä sellaisessa joukkueessa, joka haluaa vain viihdyttää yleisöä, koska ihmiset odottavat minulta menestystä. Rakastan menneisyyttäni, mutta samalla se tuo suuria odotuksia. Jos et voita, olet epäonnistunut. Ideaali tilanne olisi sellainen, että onnistut viihdyttämään ja samalla voittamaan.

LUE MYÖS