Bayern München suunnittelee liikettä Xabi Alonson nappaamiseen Bayer Leverkusenista, jos Thomas Tuchel saisi potkut. Bundesliigan puolustava mestari havittelisi Athleticin tietojen mukaan espanjalaisvalmentajaa kesän ikkunassa.

Paineet Tuchelin ympärillä on kasvaneet viime päivinä. Sunnuntain 2-3-yllätystappio Bochumia vastaan oli kaikki kilpailut mukaan lukien Bayernin kolmas peräkkäinen.

Tuloksesta huolimatta Bayernin toimitusjohtaja Jan-Christian Dreesen vahvisti sunnuntai-iltana Tuchelin, 50, jatkavan toistaiseksi pestissä. Alonson nimi on kuitenkin Athleticin tietojen mukaan korkealla ehdokaslistalla saksalaisen korvaajaksi.

Syksyllä 2022 Leverkuseniin saapunut Alonso, 43, johdatti seuran viime kaudella putoamisvaarasta kuuden parhaan joukkoon. Leverkusen johtaa tällä hetkellä Bundesliigaa kahdeksan pisteen erolla Bayerniin ja on tämän kauden osalta tappioton.

Toukokuussa jatkosopimuksen allekirjoittaneen Alonson sopimus Leverkusenin kanssa päättyy kesäkuussa 2026.

Bayern on jo kartoittanut Hansi Flickin paluuta hätäkorvaajana. Valmentajan heikko jakso Saksan maajoukkueessa on kuitenkin herättänyt epäilyksiä pestauksesta.

Flick, 58, johdatti Bayernin vuosina 2019-2021 Mestarien liigan voittoon ja kahteen Bundesliigan mestaruuteen.

LUE MYÖS!