Jürgen Klinsmann on saanut kenkää Etelä-Korean miesten päävalmentajan pestistä.

Klinsmann, 59, pestattiin Etelä-Korean peräsimeen helmikuussa 2023 hänen oltua kolme vuotta sivussa valmennustehtävistä.

Saksalaislegendan viimeiseksi otteluksi jäi viime viikon 0-2-tappio Jordanialle Aasian mestaruuskisojen välierässä. Klinsmannin joukkue ei saanut pelissä yhtään vetoa maalia kohti. Tulos oli valtava pettymys Etelä-Korealle, joka oli yksi turnauksen suursuosikeista.

Ottelun jälkeen useat kannattajat ja jopa poliitikot vaativat Klinsmannille kenkää.

Yonhapin mukaan Etelä-Korean jalkapalloliitto (KFA) ilmoitti Klinsmannille hänen potkuistaan kahden ja puolen tunnin kokouksen jälkeen perjantaina. Myöhemmin Klinsmann kirjoitti kiitosviestin pelaajilleen sosiaalisessa mediassa.

KFA:n lehdistötilaisuudessa liiton puheenjohtaja Chung Mong-gyu sanoi suoraan, että Klinsmann jäi tehtävässään kauas odotuksista.

– Klinsmann ei ole pystynyt osoittamaan maajoukkueen päävalmentajalta odotettavia kykyjä ja johtajuutta aloilla, jotka vaihtelevat taktiikasta ja ihmisjohtamisesta työasenteeseen ja muihin aloihin, joita tarvitaan joukkueen kilpailukyvyn aikaansaamiseksi.

– Klinsmannin asenne ja kilpailukyky päävalmentajana ovat jääneet alle ihmisten odotusten, ja päädyttiin yhteisymmärrykseen, että tämä ei parane jatkossa, joten olemme päättäneet vaihtaa valmentajaa ennen vuoden 2026 MM-kisojen karsintapelejä.

Etelä-Korea ehti pelata Klinsmannin alaisuudessa kaikkiaan 17 ottelua, joista se voitti yhdeksän ja hävisi viisi.

Aiemmin urallaan Klinsmann on luotsannut myös Hertha Berliniä, Bayern Müncheniä ja maajoukkuetasolla Yhdysvaltoja sekä Saksaa.

Korea Football News

@KORFootballNews
The KFA have sacked Jurgen Klinsmann. It's official.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS