Naatan Skyttä on hakenut pelikuntoaan Toulousessa toivuttuaan pitkästä loukkaantumisestaan. Lainalla Tanskassa Odensen riveissä toukokuussa murtunut sääriluu piti suomalaislupauksen puoli vuotta sivussa Ligue 1 -seuransa vahvuudesta.

Lokakuussa Skyttä, 21, loukkaantui yhden ottelun jälkeen uudestaan ja sairausloma jatkui joulukuun puoliväliin saakka. Pikkuhuuhkajien hyökkäävä keskikenttäpelaaja on saanut kuntouduttuaan hajaminuutein vastuuta Ligue 1:ssa ja myös kahdessa Eurooppa-liigan ottelussa.

Skyttä onnistui myös kahdesti maalinteossa Ranskan Cupissa tammikuussa.

– Kyllähän siinä tietty hetki menee pitkän loukkaantumisen jälkeen päästä siihen pelirytmiin ja fiilikseen takaisin. Ihan suht nopeasti pääsi siihen mukaan, Skyttä arvioi SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Ranskaan jo vuonna 2021 Ilveksestä siirtynyt Skyttä on ollut rajallisesta peliajasta huolimatta tyytyväinen asemaansa Toulousessa. Nuorukaisen mielestä pitkä tauko ei vaikuttanut ainakaan negatiivisesti hänen peliaikaansa seurassaan.

– Täytyy olla tyytyväinen, että on saanut tällaisen mahdollisuuden. Kaikille sellaista ei tule, Skyttä totesi nöyrästi.

Toulousessa kotoisa olo

Matkan varrelle Skytän Toulouse-sopimuksen aikana on mahtunut myös kaksi lainajaksoa ulkomailla. Viime kevään Tanskan reissun lisäksi Skyttä vietti syksyn 2022 Norjassa Viking FK:n riveissä.

Viimeisin visiitti Odensessa jätti loppukauden pahasta loukkaantumisesta huolimatta positiivisen maun Skytän suuhun. Suomalaistaituri kuitenkin viihtyy omien sanojensa mukaan parhaiten Etelä-Ranskassa Toulousessa, josta on muodostunut hänelle aurinkoinen koti.

– Sään puolesta mukava kaupunki ja aika isokin. Keskusta on aika laaja. Ei mikään Pariisi, mutta ei liian suurikaan paikka, Skyttä kuvaili.

Toulouse on 26 kierroksen jälkeen Ranskan Ligue 1 :ssa sijalla 11. Skytän suurin päämäärä loppukaudelle on pysyä terveenä ja päästä toden teolla joukkueen rytmiin.

– Päästä pelaamaan paljon ja saada ehjän loppukauden, ettei tulisi enää loukkaantumisia. Siinä ne päällimmäiset asiat tähän loppukevääseen.

Joni Ahokas
X:@AhokasJoni

LUE MYÖS!