Barcelonan ex-puolustaja Rafael Márquez on ehdolla joukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi, kertoo ESPN.

Meksikolainen Márquez, 45, edusti Barcelonaa vuosina 2003-2010, ja hän toimii tällä hetkellä seuran kakkosjoukkueen käskyttäjänä.

Barcelonan tämänhetkinen päävalmentaja, Márquezin entinen joukkuekaveri Xavi on ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä tämän kauden päätteeksi.

Xavilla olisi sopimus vielä ensi kaudesta, mutta hän on toistuvasti todennut, ettei aio pyörtää päätöstään, vaikka Barcelonan seurajohto on yrittänyt taivutella häntä.

ESPN:n mukaan Márquez oli alun perin ehdolla ainoastaan väliaikaisvalmentajaksi siltä varalta, että Xavi ei luotsaisi joukkuetta nykyisen kauden loppuun. Nyt hän on kuitenkin yksi ehdokkaista vakituisen päävalmentajan tehtävään.

Barcelona on yhä kiinnostunut muistakin nimistä, kuten Hansi Flickistä ja Thomas Tuchelista, mutta seuran haastava taloustilanne vaikeuttaa menestyneiden valmentajien palkkaamista.

Lehtitietojen mukaan Barcelona joutunee myymään joitain avainpelaajiaan, eikä tällä hetkellä ole takeita siitä, että seura pystyisi tekemään hankintoja ensi kaudeksi.

Haastava taloustilanne ei tiettävästi ole este Márquezin pestaamiselle. Meksikolaisvalmentajan nykyinen diili päättyy parin kuukauden kuluttua, mutta Barcelona uskoo, että Márquezin sopimustilanne ei koidu ongelmaksi, jos hänelle tarjotaan paikkaa ykkösjoukkueen peräsimessä.

– LUE MYÖS: Mieletön näytös! Kylian Mbappé tykitti PSG:n jatkoon – Barcelonalle peräti kolme punaista

LUE MYÖS!