Manuel Neuer on pelannut maailman huipulla jo vuosikausien ajan. 

Neuer nousi Schalken edustusjoukkueen ykkösmaalivahdiksi syksyllä 2006. Neuer pelasi Schalken ykkösjoukkueessa viiden vuoden ajan ennen siirtoaan Bayern Müncheniin. Neuer, 38, on torjunut Bayernin tolppien välissä jo noin 13 vuoden ajan.

Urallaan muun muassa maailmanmestaruuden ja kahdesti Mestarien liigan voittanutta Neueria pidetään yhtenä historian parhaista maalivahdeista.

Neuer nousi aikanaan tunnetuksi etenkin siitä, miten itsevarmasti hän pelasi pallon kanssa. Neuer osallistui aktiivisesti joukkueensa peliin pallollisessa vaiheessa ja kykeni purkamaan vastustajan prässin laadukkaan pallollisen pelinsä ansiosta.

Vuosien saatossa maalivahdit ovat alkaneet pelaamaan enemmän pallon kanssa. Neuerin vanha joukkuetoveri Mario Gomez pitää konkarivahtia todellisena edelläkävijänä. Gomez nostaa Neuerin jopa Leo Messin tasolle.

– Asettaisin Neuerin Messin tasolle siinä, kun puhumme yksilön tärkeydestä jalkapallolle. En edes tiedä, olemmeko kaikki tietoisia, että elämme tätä aikakautta, kun yksi maalivahti on uudistanut koko pelin. Emme välttämättä ymmärrä sitä seuraavan 20 vuoden aikana. Neuer on se maalivahti, jonka avulla kaikki ymmärsivät, että maalivahdille jalalla pelaaminen on yhtä tärkeää kuin käsillä. On uskomatonta, miten hän dominoi kumpaakin osa-aluetta, Gomez sanoi Phrasenmäher-podcastissa.

LUE MYÖS