Barcelonan päävalmentaja Xavi on pyörtänyt päätöksensä työpaikkansa jättämisestä, kertoo Athletic ja Fabrizio Romano.

Xavi, 44, ilmoitti tammikuussa, että hän jättäisi pestinsä kuluvan kauden päätyttyä, vaikka hänellä on sopimus vielä ensi kaudesta.

Barcelonan seurajohto on avoimesti puhunut siitä, että he haluaisivat Xavin muuttavan mielensä, mutta seuralegenda on omissa haastatteluissaan toistellut, että hänen lähtöaikeensa on tehnyt joukkueelle vain hyvää.

Xavin lähtöilmoituksen jälkeen Barcelonalla käynnistyi 13 ottelun tappioton putki, joka päättyi vasta, kun joukkue putosi Mestarien liigasta Paris Saint-Germainille.

Athleticin mukaan Xavin mielenmuutos on seurausta keskusteluista Barcelonan urheilujohtaja Decon kanssa. Keskiviikkoiltana kaksikko osallistui kiireelliseen kokoukseen seuran puheenjohtajan Joan Laportan kotona, minkä jälkeen uutiset Xavin uudesta päätöksestä tihkuivat ulos.

Laportan odotetaan kertovan Xavin jäämisestä seuraan virallisesti tänään, torstaina, lehdistötilaisuudessa.

Xavi nimitettiin Barcelonan päävalmentajaksi marraskuussa 2021, ja hän johdatti joukkueensa La Ligan mestariksi ensimmäisellä täydellä kaudellaan. Kuluvalla sesongilla Barcelona on jäämässä ilman pokaalia, ellei se onnistu kirimään Real Madridin 11 pisteen johtoa La Ligassa.

Pelaajaurallaan Xavi esiintyi Barcelonan paidassa 767 kertaa. Häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista keskikenttäpelaajista.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨 BREAKING: Xavi has decided to change his mind and STAY as Barcelona manager!

After tonight’s meeting and Laporta insisting for him to stay, Xavi accepts Barça conditions and will continue as head coach.

Formal steps to follow.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!