AC Oulu otti perjantaina kauden ensimmäisen voittonsa Veikkausliigassa kaatamalla HJK:n kotikentällään 1-0.

Oululaiset siirtyivät johtoon 35. minuutilla. Pallo jäi pitkän vapaapotkun jälkeen HJK:n rangaistusalueelle ja Justin Rennicks kiskaisi volleyn verkkoon.

Kotijoukkueella kävi tuuri, ettei se joutunut pelaamaan viimeistä varttia alivoimalla. Eelis Taskila taklasi Noah Pallasta noin polven korkeudelle, mutta erotuomari Ville Nevalainen nosti tilanteesta vain keltaisen kortin.

Hetkeä myöhemmin HJK:n Diogo Tomasille nousi suora punainen kortti. Klubi-toppari menetti pallon alimpana pelaajana Niklas Jokelaiselle, joka oli karata läpiajoon, mutta Tomas repi hänet heti kumoon ja vei siten ilmeisen maalintekopaikan.

AC Oulu nousi voiton myötä yhden pykälän ylemmäs 10. sijalle ja HJK jatkaa viidentenä. ACO:n voiton myötä sarjajumbo EIF on ainoa joukkue, joka ei ole voittanut tämän kauden Veikkausliigassa yhtään peliä.

Sarjataulukko

Veikkausliiga 31.5.

Ilves – KuPS 1-2
FC Inter – Haka 3-1
SJK – IFK Mariehamn 0-2
AC Oulu – HJK 1-0

LUE MYÖS!