KuPS voitti Ilveksen perjantaina 2-1 vieraskentällä Veikkausliigassa.

Kuopiolaiset siirtyivät johtoon jo viiden minuutin jälkeen kulmapotkun jälkitilanteesta. Pallo jäi pomppimaan Ilveksen maalin edustalle, kunnes Jonathan Muzinga laittoi sen sisään.

Ilves tuli tasoihin vähän puolen tunnin jälkeen. Pallo liikkui nopeasti pelaajalta toiselle tullen lopulta Jorginholle, joka täräytti kuulan etukulmasta sisään.

Kotijoukkue joutui pelaamaan viimeisen puolituntisen alivoimalla, kun Jorginho sai toisen varoituksensa ja siten punaisen kortin.

KuPS ratkaisi lopulta pelin 94. minuutilla. Petteri Pennasen keskitys tavoitti Saku Savolaisen, joka puski pallon sisään. Ilves protestoi, että Savolainen olisi rikkonut tilanteessa Felipe Aspegreniä tarttumalla häntä olkapäistä hypätessään palloon. Maali pysyi kuitenkin voimassa.

Ilveksen puolustaja Aapo Mäenpää ihmetteli Ruudun haastattelussa, miksi tilanteesta ei vihelletty vapaapotkua.

– Jäi kyllä harmittamaan tosi paljon toi 2-1-maali, kun kyllä noista kymmenen kertaa kymmenestä vihelletään vapari. Tänään näin.

KuPS pysyttelee tuloksen myötä sarjakärjessä, ja se on nyt kolme pistettä edellä VPS:ää, joka on pelannut ottelun vähemmän. Ilveksellä olisi ollut sauma nousta kolmanneksi, kun SJK hävisi perjantaina oman ottelunsa, mutta tamperelaiset jatkavat sijaa alempana.

Sarjataulukko

Veikkausliiga 31.5.

Ilves – KuPS 1-2
FC Inter – Haka 3-1
SJK – IFK Mariehamn 0-2

AC Oulu – HJK (alkaa klo 20)

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!