Tuore Italian mestari Internazionale siirtyy yhdysvaltalaiseen omistukseen.

Sijoitusrahasto Oaktree on ottanut Interin haltuunsa sen jälkeen, kun seuran kiinalainen enemmistöomistaja Suning ei pystynyt hoitamaan 395 miljoonan euron maksua.

Oaktree myönsi vuonna 2021 kolmivuotisen lainan luxemburgilaiselle yhtiölle, jonka kautta Suning hallinnoi Interiä. Laina taattiin seuran omistusosuudella, mikä antoi sijoitusrahastolle oikeuden ottaa Interin haltuunsa, jos Suning ei noudata sovittua takaisinmaksuaikaa.

Lauantaina Interin puheenjohtaja Steven Zhang – Suningin perustajan poika – sanoi kannattajille lähettämässään kirjeessä, että yritykset päästä sopimukseen Oaktreen kanssa eivät olleet onnistuneet.

– Uutena omistajaryhmänä ymmärrämme suuren vastuumme yhteisöä ja Interin historiallista perintöä kohtaan, Oaktreen toimitusjohtaja Alejandro Cano sanoi lausunnossaan BBC:n mukaan.

– Keskitymme aluksi toiminnalliseen ja taloudelliseen vakauteen. Kunnioitamme suuresti Interin johtoryhmää ja odotamme innolla tiivistä yhteistyötä heidän kanssaan, jotta voimme tarjota seuralle vahvan johdon.

Inter on voittanut Serie A:n 20 kertaa, viimeksi tällä kaudella, eikä se ole ikinä pudonnut Italian pääsarjasta.

Siavoush Fallahi

@SiavoushF
Inter officially is owned by Oaktree

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!