HELSINKI. Markku Kanerva toivoo saavansa vielä jatkoa Huuhkajista. Suomen A-maajoukkueen päävalmentajan tulevaisuus on vielä avoinna.

LUE MYÖS: Kolme uutta kasvoa kutsuttiin Huuhkajiin – näin Markku Kanerva kommentoi Otso Liimatan puuttumista

Kanervan sopimus Huuhkajissa päättyy tämän vuoden lopussa. EM-karsinnat päättyivät Suomen osalta maaliskuussa suureen pettymykseen ja 1-4-jatkokarsintappioon Walesin vieraana.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kommentoi aiemmin medialle, että ”Rive” valmentaisi maajoukkuetta ainakin kesäkuun vierasmaaottelut Portugalin ja Skotlannin luona.

Kanerva elää itse henkilökohtaisesti vahvasti tässä hetkessä.

– Minulla on ollut koko ajan fokus kesäkuun peleissä. Sopimushan minulla on tämän vuoden loppuun, ja asioihin varmasti palataan näiden pelien jälkeen. Täytyy vielä sanoa, että vaikka yllettiin toiseksi parhaaseen saavutukseen, eli jatkokarsintoihin, niin hampaankoloon jäi. Motivaatiota ja halua jatkaa kyllä vielä on, Kanerva kommentoi Huuhkajien mediatilaisuudessa.

Suomi kohtaa kesäkuun neljäs päivä Portugalin ja seitsemäs päivä Skotlannin. Nämä harjoitusmaaottelut saattavat jäädä Kanervan viimeisiksi Huuhkajissa, jos Palloliitossa päätetään jatkaa syksyn Kansojen liigan lohkovaiheeseen eri valmentajan komennossa.

Pelit ovat Skotlannille ja Portugalille valmistavia otteluja ennen kesäkuun 14. päivä Saksassa alkavaa EM-turnausta. Kanerva ei usko vastustajien tästä huolimatta lähtevän kamppailuihin tavallista varovaisemmalla jalalla.

Kanervalla on itsellään kokemusta vastaavasta tilanteesta, kun Huuhkajat nähtiin ensimmäistä kertaa arvoturnauksessa kesän 2021 EM-kisoissa. Suomi jäi tuolloin lohkovaiheeseen voitettuaan kolmesta vastustajastaan (Tanska, Venäjä ja Belgia) vain Tanskan avauspelissä.

– Moni miettii, miten nämä maat lähestyvät pelejä. Pelaajat ehkä ajattelevat, että voivat loukkaantua, mutta toisaalta he ovat kaikki myös antamassa näyttöjä valmentajalle, koska haluavat avaukseen, Kanerva arvioi.

– Kokemus oli viime kisoista, kun valmistauduttiin Ruotsia ja Viroa vastaan, niin ei me sillä tavalla käyty sitä. Mutta jokainen ymmärtää, että ei mitään älyttömiä taklauksia kannata tehdä. Mutta ei missään nimessä lähdetä rajoittamaan sitä, miten lähdetään riistämään palloa. Jokainen pelaaja ymmärtää, että terve järki pidetään mukana.

Joni Ahokas ja Jaakko Perttilä.

LUE MYÖS!