Toni Korkeakunnas palaa HJK:n päävalmentajaksi. Seura tiedotti viime kauden mestariluotsin pestauksesta takaisin maanantaina.

HJK erotti samalla Korkeakunnaksen marraskuussa korvanneen Ferran Sibilan ja urheilujohtaja Vesa Mäen tehtävistään.

Korkeakunnaksen sopimus HJK:n kanssa ulottuu kauden 2025 loppuun asti. ”Toke” on ohjissa jo keskiviikon kotiottelussa Gnistania vastaan.

Korkeakunnas johdatti HJK:n viime kaudella Suomen mestariksi saavuttuaan heinäkuussa erotetun Toni Koskelan paikalle. Joukkue selvisi myös Konferenssiliigassa lohkovaiheeseen saakka.

– Tokella oli erittäin vakuuttava analyysi siitä, mitä pelillisiä muutoksia tähän tilanteeseen tarvitaan. Lisäksi hänellä on erinomainen kokemus ja tuntemus pelaajista ja siitä, miten joukkueesta saadaan paras mahdollinen irti. Saimme pöydälle muitakin hyviä vaihtoehtoja, mutta lopulta valinta oli selkeä, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti perusteli Korkeakunnaksen paluuta seuran tiedotteessa.

Sibila ehti valmentaa HJK:ta vain kahdeksan kierroksen ajan. Ossi Virta oli koko alkukauden nimellinen päävalmentaja, koska espanjalaiselta puuttui Veikkausliigan valmentajilta vaadittava UEFA Pro -lisenssi.

Sibila kertoi HJK:n tiedotteessa ymmärtävänsä seuran päätöksen.

– Sain työskennellä seurassa, jonka vaatimustaso on korkea. HJK:n pitää voittaa Suomen mestaruus, emmekä ole nyt sarjakärjessä. Toivon todella, että joukkue ja seura saavuttavat tavoitteensa, espanjalaisluotsi kommentoi.

LUE MYÖS!