Borussia Dortmund pelaa illalla Mestarien liigan finaalissa. Vastaan asettuu turnauksen kestomenestyjä Real Madrid.

Dortmundin toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke kävi finaalin alla madridilaislehti AS:n haastattelussa.

Dortmund on tullut vuosien aikana tunnetuksi varsin aktiivisesti tähtipelaajiaan myyvänä seurana. Dortmundissa onnistuvat pelaajat siirtyvät suurilla siirtosummilla astetta isompiin ympyröihin. 

Dortmund ostaa halvalla lupaavia ja nuoria pelaajia, jotka kehittyvät vuosien varrella huippupelaajiksi ja lopulta tuottavat merkittävää taloudellista voittoa seuralle.

Watzke muistuttaa, ettei Dortmund ole koskaan suoranaisesti halunnut myydä avainpelaajiaan. 

– Halvalla ostaminen oli alussa ainoa asia, mitä pystyimme tekemään. Myöhemmin aloimme myymään pelaajiemme hyvillä summilla, mutta emme me heitä tarjoa muille seuroille. Kyse on siitä, että muut seurat tulivat luoksemme ja käytännössä vain hakivat parhaat pelaajamme rahalla. Emme voineet tehdä mitään. Emme olisi halunneet luopua Robert Lewandowskista, Mario Götzestä, Erling Haalandista tai Jude Bellinghamista. Toisaalta kaikki nämä myynnit osoittavat hyvin tehdyn työn. 

– Ainoa tapa, miten voisimme saada tällaiset pelaajat jäämään Dortmundiin on käytännössä nelinkertaistaa heidän palkkansa. Siinä tapauksessa joutuisit kuitenkin nostamaan kaikkien pelaajiesi palkkoja tai pukukopissa syntyisi riitaa. Siksi myymme pelaajia.

LUE MYÖS