Edin Terzić jättää Borussia Dortmundin päävalmentajan paikan.

Terzićin sopimus olisi kattanut vielä ensi kauden, mutta luotsi päätti jättää pestinsä. Terzić ilmoitti päätöksensä Dortmundin seurajohdolle myöhään keskiviikkoiltana.

Terzić, 41, ehti työskennellä Dortmundin päävalmentajana kahden vuoden ajan. Pestiä edelsi myös puoli vuotta Dortmundin väliaikaisvalmentajana keväällä 2021. Terzić johdatti tuolloin Dortmundin Saksan Cupin mestariksi.

Dortmund eteni hiljattain Mestarien liigan finaaliin, mutta hävisi sen Real Madridille 0-2.

– Vaikka tämä sattuu minua nyt paljon, haluan ilmoittaa jättäväni Dortmundin. Minulle oli valtava kunnia johdattaa tämä seura Saksan Cupin voittoon ja Mestarien liigan finaaliin. Wembleyn finaalin jälkeen toivoin seurajohdolta tapaamista, koska kymmenen Dortmundissa viettämäni vuoden jälkeen, joista viisi vuotta sujui valmennusryhmässä ja kaksi ja puoli vuotta päävalmentajana, koen, että uuden valmentajan pitäisi aloittaa uusi projekti.

Saksalaismedian mukaan Terzić ajautui riitoihin Mats Hummelsin kanssa. Hummelsin kerrotaan uhanneen jättää jatkosopimuksen allekirjoittamatta, jos Terzić jatkaisi joukkueen päävalmentajana.

Borussia Dortmund

@BVB
Edin Terzic verlässt den BVB

Borussia Dortmund und Trainer Edin Terzic gehen getrennte Wege. Der 41-Jährige bat den BVB um die sofortige Auflösung seines Vertrages. Borussia Dortmund hat der Bitte nach einem gemeinsamen Gespräch entsprochen.

🗞️👉 go.bvb.de/terzic-pm

LUE MYÖS