Englannin kapteeni Harry Kane sanoo, että pelaajalegendojen olisi hyvä muistaa, miltä maajoukkuepaidan kantaminen tuntuu.

Kane, 30, ja kumppanit lähtivät jälleen yhtenä mestarisuosikkina miesten EM-kisoihin, mutta Englanti on saanut kotimaassaan runsaasti rapaa niskaansa kahden ensimmäisen lohkopelin jälkeen.

Avausottelussaan Englanti voitti Serbian 1-0 ja pelasi toisessa 1-1-tasapelin Tanskan kanssa. Päävalmentaja Gareth Southgaten taktiikat on kyseenalaistettu, kun taitava Englannin joukkue on kummassakin ottelussa vetäytynyt alas puolustamaan johtomaalinsa jälkeen.

Myös pelaajat ovat saaneet runsaasti kritiikkiä, eikä tehokärki Kane ole ollut poikkeus. Muun muassa Englannin hyökkääjälegendat Alan Shearer ja Gary Lineker ovat kritisoineet hänen pelaamistaan.

Kanelta kysyttiin asiantuntijoiden kommenteista lehdistötilaisuudessa. Hän vastasi, että heidän kannattaisi muistaa, kuinka vaikeaa maajoukkueturnauksissa suoriutuminen on.

– En koskaan haluaisi olla epäkunnioittava ketään pelaajaa kohtaan, varsinkaan pelaajaa kohtaan, joka on kantanut tätä paitaa ja tietää, millaista on pelata Englannin puolesta, kommentoi Kane BBC:n mukaan.

– Mutta entisten pelaajien on nyt ymmärrettävä, että on hyvin vaikeaa olla kuuntelematta sitä. Erityisesti joidenkin pelaajien, jotka eivät ole tottuneet siihen, tai joidenkin pelaajien, jotka ovat uusia tässä ympäristössä.

Kanen mukaan pelaajalegendojen on muistettava, että heillä on vaikutusvaltaa kannattajien keskuudessa.

Tähtihyökkääjä myös huomautti, että monet maajoukkuetta kritisoineet legendat eivät ole itsekään voittaneet Englannin paidassa mitään. Englannin ainoa pokaali arvoturnauksesta on vuoden 1966 MM-kisoista.

– Tiedän, että heidän on oltava rehellisiä ja kerrottava mielipiteensä, mutta heillä on myös vastuu entisenä maajoukkuepelaajana, jota monet pelaajat ihailevat, ja ihmiset kuuntelevat heitä ja välittävät siitä, mitä he sanovat.

– Emme ole voittaneet mitään kansakuntana pitkään, pitkään aikaan, ja monet näistä pelaajista ovat olleet osa sitä. He tietävät, miten vaikeaa se on. Kyse ei siis ole kenenkään syyllistämisestä, vaan siitä, että he tietävät, että on vaikeaa pelata näissä suurissa turnauksissa ja Englannin joukkueessa.

LUE MYÖS