Italian päävalmentaja Luciano Spalletti on sekoittanut pakkaa runsaasti ennen lauantain miesten EM-kisojen neljännesvälieräottelua Sveitsiä vastaan. Uusiutuneessa Azzurrien avauskokoonpanossa nähdään peräti kuusi muutosta.

Keskikentälle avaukseen nousee Juventusta edustava Nicolò Fagioli, joka kärsi vasta seitsemän kuukauden mittaisen vedonlyöntirangaistuksen. Fagioli, 23, löi vetoa Italian jalkapalloliiton hallinnoimista otteluista laittomilla verkkosivuilla.

Fagioli on myöntänyt myöhemmin uhkapeliongelmansa ja hakenut siihen apua terapiassa. Keskikenttäpelaaja vapautui rangaistuksestaan toukokuussa kahdelle viimeiselle Serie A -kierroksella.

Pelikiellossa olevan Riccardo Calafiorin puolustuksessa korvaa Gianluca Mancini. Neljä muuta uutta miestä avauskokoonpanossa ovat Stephan El Shaarawy, Gianluca Scamacca, Federico Chiesa ja Bryan Cristante. Heistä Scamacca ja Chiesa avasivat kahdessa ensimmäisessä lohko-ottelussa Espanjaa ja Albaniaa vastaan.

Sveitsi ja Italia avaavat EM-neljännesvälierät kello 19:00 alkavassa ottelussa.

Opta Analyst

@OptaAnalyst
Switzerland vs Italy Team News

Switzerland make one change for their Euro 2024 last-16 clash with Italy, with Rubén Vargas in for Silvan Widmer.

Gianluca Mancini replaces the suspended Riccardo Calafiori for Italy, one of six changes from Luciano Spalletti.

#SUIITA #Euro2024

LUE MYÖS!