José Mourinho on esitelty Fenerbahçen uutena päävalmentajana. Portugalilaisluotsi astui ensimmäistä kertaa roolissaan median eteen sunnuntai-iltana.

Fenerbahçe vahvisti Mourinhon pestin myöhään lauantaina Mestarien liigan finaalin ollessa käynnissä. Portugalilaisvalmentaja työskenteli finaalissa TNT Sportsin televisioasiantuntijana.

Fenerbahçe SK

@Fenerbahce
Special 𝐌𝐎𝐔ments! 💛💙

#MOUtime

Kahden vuoden mittaisen sopimuksen allekirjoittava Mourinho, 61, oli vaikuttunut saamastaan positiivisesta vastaanotosta. Fenerbahçen esittelystreamia seurasi Athleticin mukaan yli 200 000 ihmistä.

– Haluan kiittää teitä kaikkea rakkaudestanne. Valmentajaa rakastetaan normaalisti voittojen jälkeen. Tässä tapauksessa minua rakastetaan jo ennen voittoja, Mourinho kehui uuden seuransa faneja julkistustilaisuudessa.

– Lupaan kuulua tästä lähtien perheeseenne. Tämä pelipaita on ihoni. Jalkapallo on intohimoni ja ei ole olemassa tätä parempaa paikkaa tuntea sitä intohimoa.

– Olen halunnut pelata teille siitä asti, kun tapasin puheenjohtajanne, koska te olette tämän jalkapalloseuran sielu. Haluan olla teidän kaikkien valmentaja. Siitä hetkestä kun allekirjoitan sopimukseni, teidän unelmanne ovat minun unelmiani.

Mourinho ehti olla ilman töitä puolen vuoden ajan saatuaan AS Romasta potkut tammikuussa. Portugalilainen on valmentanut pitkällä urallaan myös Chelseaa, Internazionalea, Manchester Unitedia, Real Madridia ja FC Portoa.

Fenerbahçe ei ole voittanut Turkin liigaa vuoden 2014 jälkeen. Seura sijoittui päättyneellä kaudella toiseksi, vaikka hävisi 38 ottelun aikana vain kerran ja keräsi 99 pistettä.

Mestaruutta juhli istanbulilaiskilpailija Galatasaray.

LUE MYÖS!