Niclas Füllkrugin viime hetken maali pelasti Saksan lohkovoiton. 1-1-tasapeli Sveitsiä vastaan päätti kisaisäntien lohkovaiheen EM-turnauksessa ykkössijaan.

Saksa joutuu pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle ilman avaustoppariaan Jonathan Tahia, jonka varoitukset täyttyivät avauspuoliskon rikkeestä Breel Emboloon.

Sveitsin Dan Ndoye iski ottelun avausmaalin 28. minuutilla. Hyökkääjä ohjasi taidokkaasti Remo Freulerin tarjoilun suoraan ilmasta ylänurkkaan.

Myös Saksa osui kerran tolppien väliin reilu 10 minuuttia aiemmin, kun Robert Andrich yllätti Yann Sommerin pomppivalla kaukolaukauksellaan. VAR kuitenkin havaitsi Jamal Musialan liukuneen ennen maalia Michel Aebischerin jaloille ja maali hylättiin.

Myös Freuler pääsi laittamaan ottelun loppupuolella pallon Saksan verkkoihin, mutta Sveitsin toinen osuma hylättiin paitsiona.

Freulerin maalin hylkäys piti Saksan toivon elossa ja odotus palkittiin lisäajalla. David Raumin keskitys tavoitti Füllkrugin, joka puski kisaisännille arvokkaan tasoitusmaalin varmistaen A-lohkon voiton.

Lohkon toisessa ottelussa Unkari voitti Skotlannin 1-0-lukemin ja piti jatkohaaveensa elossa parhaiden lohkokolmosten joukossa. Voittoa varjosti Unkarin hyökkääjän Barnabás Vargan vakava loukkaantuminen yhteentörmäyksessä Skotlannin maalivahdin Angus Gunnin kanssa.

Lohkon viimeiseksi jääneen Skotlannin turnaus päättyi.

LUE MYÖS!