Portugali ja Tšekki iskivät yhteen tiistai-iltana EM-lopputurnauksen lohkovaiheen avauskierroksen viimeisessä ottelussa.

Kisojen ennakkosuosikkeihin lukeutuva Portugali voitti ottelun lopulta 2-1.

Portugali dominoi pelitapahtumia ensimmäisellä jaksolla. Tšekki puolusti syvältä, piti linjat tiiviinä ja yritti näennäisesti hyökätä vastaan pallonriistojen jälkeen.

Portugali piti pelin jatkuvasti hyökkäyskolmanneksellaan, mutta todelliset huippupaikat loistivat poissaolollaan. Cristiano Ronaldo sai yhden paikan, mutta Tšekin maalivahti Jindřich Staněk tuli oikeaan aikaan vastaan ja torjui hyökkääjän yrityksen.

Toisella jaksolla pelin kuva oli astetta erilaisempi. Portugali hallitsi edelleen palloa, mutta Tšekki piti hyökkääjiään astetta korkeammalla ja kykeni kehittämään huomattavasti pallollista pelaamistaan.

Tšekki siirtyi johtoon tunnin pelin jälkeen. Lukáš Provod sai pallon itselleen boksin ulkopuolella ja laukoi sen tolpan kautta maaliin. Portugali haki vimmatusti tasoihin ja sai sen aikaiseksi 70. minuutilla. Staněk torjui pallon oman topparinsa Robin Hranáčin jalkoihin, joista se kimposi Tšekin omaan maaliin.

Portugali teki viimeisen kympin aikana kaksi maalia, joista jälkimmäinen hyväksyttiin. Ronaldo puski pallon tolppaan ja Diogo Jota iski pelivälineen tyhjään maaliin, mutta Ronaldo oli tilanteessa paitsiossa. Voittomaali syntyi lisäajalla. Kentälle vaihdettu Francisco Conceição sai maalipaikan kuin varkain ja siirsi pallon lähietäisyydeltä ohi Staněkin. 2-1.

LUE MYÖS