Ousmane Dembélé puolustaa Ranskan pelitapaa miesten EM-kisoissa. Les Bleus on edennyt turnauksessa välieriin asti tekemättä ainuttakaan pelitilannemaalia.

Ranska voitti perjantaina Portugalin rangaistuspotkukilpailussa varsinaisen peliajan päätyttyä maalittomiin lukemiin. Didier Deschampsin joukkueen turnauksen kolmesta maalista kaksi on ollut omia maaleja ja yhden viimeisteli Kylian Mbappé rangaistuspotkusta.

Vastapainona Ranska on päästänyt koko kisojen aikana taakseen vain yhden maalin.

– Näin se on. Me pelaamme tällä tavalla. Se ei ole minun ongelmani, jos jotkut eivät ole tyytyväisiä, Dembélé puolusti lehdistölle Ranskan pelitapaa.

– Olemme tehneet kolme maalia, mutta olemme nyt välierissä. Se on osoitus meidän joukkueemme vahvuudesta ja siitä miksi olemme edelleen mukana täällä.

Voitto Portugalista oli Ranskan ensimmäinen voitettu rangaistuspotkukilpailu vuoden 1998 MM-kisojen jälkeen. Maa hävisi sekä vuoden 2006 että 2022 MM-kisat pilkuilla.

Dembélé uskoo Qatarin finaalitappion kasvattaneen joukkuetta.

– Olimme harjoitelleet pilkkuja ja tunsimme olomme luottavaiseksi niihin lähtiessä. Qatarin finaali auttoi meitä siinä mielessä. Uskomme että meistä jokainen yllätti maalivahdin. Hän lähti jokaisella kerralla väärään suuntaan.

Ranska kohtaa seuraavaksi välierässä Espanjan ensi viikon tiistaina.

LUE MYÖS!