Bulgarian mestarijoukkueessa Ludogoretsissa pelaava suomalaistoppari Tero Mäntylä oli vastuuroolissa, kun joukkue otti maukkaan voiton torstaina Eurooppa-liigan lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa.

Mäntylä pelasi täydet minuutit, kun joukkue voitti vieraskentällä Hollannin suuriin kuuluvan PSV Eindhovenin. Vieraat ratkaisivat ottelun toisen jakson kahdella maalilla.

22-vuotias Mäntylä nousi viime kauden aikana joukkueensa vakiomiehistöön tehtyään tammikuussa seuran kanssa 2,5 vuoden sopimuksen.

Kuluvalla kaudella mies on pelannut kaikissa kauden sarjapeleissä, kertaa vaille aina avauksessa kahdeksan kierroksen jälkeen. Mies sai myös runsaasti vastuuta eurokenttien karsintakierroksilla.

Mäntylä on edustanut Suomea alle 21-vuotiaiden tasolla, mutta ei ole kuulunut A-maajoukkueluotsi Mixu Paatelaisen suunnitelmiin – ainakaan vielä.

Ludogoretsin lohkon toisessa ottelussa ukrainalainen Chronomorets Odessa kaatoi kroatialaisen Dinamo Zagrebin myös vieraissa 2-1-lukemin. Ludogoretsin seuraava ottelu on kotikentällä Dinamoa vastaan.