Bayer Leverkusen voitti AS Roman torstaina vieraissa 2-0 Eurooppa-liigan välierien avausosassa.

Leverkusen meni johtoon vajaan puolen tunnin kohdalla kotijoukkueen avustuksella. Roman Rick Karsdorp antoi heikon syötön taaksepäin ja Alex Grimaldo pelasi avopaikan Florian Wirtzille, joka ei erehtynyt.

Toisella jaksolla Roma pääsi peliin hieman paremmin mukaan, mutta oli yhä varsin vaaraton.

Leverkusen tuplasi johtonsa 73. minuutilla. Saksalaisryhmä joutui liikuttelemaan palloa poispäin maalista, kunnes peliväline tuli Robert Andrichille, joka kiskaisi rangaistusalueen tuntumasta komean kudin ylänurkkaan.

Huuhkajien ja Leverkusenin kapteeni Lukas Hradecky seurasi pelin vaihtopenkiltä. Eurooppa-liigassa Leverkusen on antanut torjuntavastuun kakkosvahti Matěj Kovářille.

Eurooppa-liigan toisessa välieräparissa Marseille ja Atalanta päätyivät avausosassaan 1-1-tasapeliin. Finalistit selviävät ensi viikon torstaina jälkimmäisissä osaotteluissa.

Bayer Leverkusen on nyt pelannut 47 ottelua putkeen ilman tappiota, kun kaikki kilpailut lasketaan Putki on vienyt sen jo Bundesliigan mestariksi. Joukkueella on yhä mahdollisuus triplamestaruuteen, sillä kuun lopussa se pelaa Saksan Cupin finaalissa Kaiserslauternia vastaan.