Huuhkajien hyökkääjäkaksikko Teemu Pukki – Berat Sadik jutusteli hyväntuulisena median kanssa lauantaina Belfastissa. Hyökkääjät ovat tällä maajoukkuekomennuksella kämppäkavereita.

Pukki kämppäsi Tanskaan muuttaessaan aluksi Bröndbyn seurakaverin Lukas Hradeckyn luona.

Ette sentään maajoukkuereissuilla asu yhdessä?

– No en, Lukea nyt näkee ihan tarpeeksi muutenkin, Pukki naurahtaa SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Miten koet oman vireesi? Hradecky arveli, että ei ainakaan suurempaa simpanssia ole niskassa?

– Ei ole. Olen tehnyt lähiaikoina peleissä pari maalia, ja treeneissäkin on uponnut ihan hyvin – Lukellekin, vaikka se mun vetoja aina yrittää torjua enemmän kuin muiden, Pukki virnistää.

Sadik: Tein itselläni neljä maalia

Huuhkajat on leireillyt yhdessä tiistaista asti. Onko ollut minkäänlaista hotellikuolemaa havaittavissa?

– Ei ole oikeastaan. Yhtenä päivänä käytiin vähän Lontoossa pyörähtämässä ja nähtiin vähän muutakin kuin hotellia, se oli ihan hyvä juttu.

Miten vietätte hotellilla vapaa-aikaa? Onko kellään esimerkiksi pelikonsolia mukana?

– Itse asiassa Beratilla on, ja Fifaa ollaan pelailtu. Kukaan muu ei ole halunnut pelata… Ja kyllähän mä olen parempi siinä, vaikka Berat ehkä muuta sanoisikin.

Pakkohan se on varmistaa: Miten kommentoit Teemun väitettä, Berat?

– Ei missään nimessä pidä paikkaansa. Alex Ringiltä voi kysyä! Hän on ollut siellä ja voi kertoa totuuden. Temellä voi olla oma versionsa…

Millä joukkueilla yleensä pelaatte?

– Kerran pelattiin Thun vastaan Bröndby [Sadikin ja Pukin omat seurat]. Siinä vein voiton ja tein vielä itsellä neljä maalia. Ja Barcalla oon vetänyt aika paljon, ja välillä pelataan ihan random-joukkueilla, mutta ei sillä ole ollut mitään merkitystä. Tulokset ovat olleet aina mun puolella. Tarvittaessa kamerat vaan paikalle todistamaan!

Pekka Mäntylä, Belfast
Twitter: @pjmant