Huipputasainen jalkapallokausi huipentuu sunnuntain päätöskierroksella. Yhdenkään joukkueen lopullinen sijoitus ei ole vielä varma.

Joukkueiden sijoituksen määrittää ensisijaisesti luonnollisesti joukkueen pistemäärä. Tasapisteissä ensisijainen kriteeri on maaliero, tämän ollessa sama sijoituksen ratkaisee tehtyjen maalien määrä ja mikäli edelleen kaksi tai useampia joukkueita on tasoissa, ratkaisevat keskinäiset ottelut.

Tarkemmin aiheesta täällä.

Taistelussa suoraa putoamista ja liigakarsintaan joutumista vastaan (sijat 11-12) ei ole mahdollista enää, että kellään kahdella joukkueella olisi sekä sama pistemäärä että sama maaliero, joten tasapisteissä ratkaisu sijoituksista tehdään maalieron perusteella.

Mestaruustaistelussa tasapisteisiin voivat päätyä niin SJK ja RoPS kuin SJK ja HJK:kin, mutta eivät kaikki kolme. Teoriassa samaan maalieroon voidaan päätyä, mutta ainoastaan kahdessa epätodennäköisessä tapauksessa eli joko RoPS pelaa päätösottelunsa tasan ja SJK häviää oman ottelunsa 14 maalilla tai SJK pelaa päätöskierroksella tasan ja HJK voittaa viimeisen ottelunsa 12 maalilla. Kummassakaan tapauksessa kyse ei välttämättä myöskään olisi mestaruuden ratkaisemisesta.

RoPS ja HJK voivat päätyä myös tasapisteisiin, mutta tällöin kaksikko ratkaisee väistämättä vain hopeamitalien kohtalon. Samaan maalieroon kaksikko ei tasapisteissä voi päätyä.

Lähde: Veikkausliigan sivut.