Maalit ovat tällä kertaa sarjan pääosassa, kun Suomifutis.com käy Veikkausliigan kauden 2010 kynnyksellä läpi muutamia seurakohtaisia ennätyksiä.

Alla olevaan taulukkoon on listattu tietokannastamme tulevan kauden seurat sekä niitä Veikkausliigassa useimmin maaleillaan auttaneet pelaajat. Mukaan on siis laskettu ainoastaan maalit pääsarjassa vuodesta 1990 alkaen ja ainoastaan kyseisen seuran paidassa.

//

Veikkausliigassa kaikkien aikojen eniten osumia paukuttanut Valeri Popovitsh iski Haka-paidassa yhteensä huikeat 151 osumaa. Yhteensä mies on tehtaillut pääsarjassamme 166 maalia. Hakan lisäksi osumia on syntynyt Popovitshin edustaessa TPV:tä (9 maalia), Ilvestä (3) ja HJK:ta (3).

Saku Puhakainen on venyttänyt vastustajien maaliverkkoja MYPAn eduksi 75 kertaa. Lisäksi hän on osunut tolppien väliin myös Kuusysissä (9 osumaa) ja TPS:ssä (30), joten miehellä on kasassa yhteensä 114 maalia, joilla irtoaa koko liigahistorian kattavan maalipörssin toinen sija.

Veikkausliigan kaikkien aikojen maalilistan nelossijalta löytyvä Rafael on ampunut 93 pääsarjaosumastaan 56 FC Lahdelle. Brasilialaisen maalivainusta ovat aikanaan päässeet nauttimaan myös HJK (30 osumaa) ja Jazz (7).

Alla olevasta taulukostamme löytyvät myös historian TOP10-listalla olevat seuraavat nimet: Jari Vanhala (yhteensä 85 maalia, joilla irtoaa sija 6 kaikkien aikojen maalipörssissä), Ismo Lius (84 maalia, sija 7) ja Marko Rajamäki (73 maalia, sija 10).

//

VEIKKAUSLIIGA 1990-2009
Eniten maaleja seuroittain
Seura Pelaaja Maalit
AC Oulu Janne Hietanen 5
FC Inter Richard Teberio 54
FC Lahti Rafael 56
Haka Valeri Popovitsh 151
HJK Ismo Lius 62
Honka Hermanni Vuorinen 41
IFK Mariehamn David Carlsson 24
Jaro Jari Vanhala 46
JJK Ik-Kyung Nam 8
KuPS Ilja Venäläinen 26
MYPA Saku Puhakainen 75
TamU Jari Niemi 55
TPS Marko Rajamäki 45
VPS Ville Priha 37


//